it-tech

Létrehozva: június 13th, 2012 | by itarena

0

Intel Ultrabook bemutató Zságer Balázzsal

Az Intel a harmadik generációs – Ivy Bridge kódnéven ismert – processzorok megjelenésével útjára indította az ultrabook kategória második hullámát. Az új gépek sokkal jobb felhasználói élményt nyújtanak, bővebb stílusválasztékkal és érdekesebb dizájnnal érkeznek, miközben gyorsabb lett a válaszidejük, energiatakarékosabbak, biztonságosabbak, és az előző generációhoz képest akár kétszer gyorsabbak a grafikai alkalmazások területén.

IMG_0411 IMG_0406

A június 13-án tartott sajtótájékoztatón jelen volt az Acer, az Asus, a Fujitsu, a Lenovo és a Toshiba is. Emellett megtekinthettünk egy ismeretlen kínai gyártótól származó Intel Ultrabook referenciamodellt is Windows 8-cal.

Az új ultrabookok legfőbb jellemzői:

image

1. Vékony dizájn

A 14 hüvelyknél kisebb kijelzővel rendelkező ultrabookoknak 18 mm-nél vékonyabbnak kell lenniük, a 14 hüvelyknél nagyobb kijelzővel rendelkező modelleknek pedig 21mm-nél vékonyabbnak.

2. Válaszidő

Minden harmadik generációs Intel Core processzorral érkező ultrabook villámgyorsan – 7 másodperc alatt – ébred fel mélyalvás üzemmódból (S4), alvó üzemmódból pedig ennél is hamarabb. Emellett az alkalmazások futtatása is gyorsabb.

3. Hosszabb akkumulátoros üzemidő

Az ultrabookoknak minimum 5 órás üzemidővel kell rendelkezniük, de a legtöbb gép 8 órás üzemidőre is képes.

4. Biztonsági funkciók

Az Intel Anti-Theft (Intel AT) technológia a számítógép hardverének beépített része, helyi védelmet biztosít, így ha a gépet eltulajdonítják, a tolvajok nem tudnak hozzáférni az azon tárolt információkhoz. Amennyiben a gép visszakerül a tulajdonosához, könnyedén újra működőképessé tehető. Az Intel AT szolgáltatások az Absolute Software, az Intel, a Norton és a McAfee kínálatában érhetők el.

IMG_0423 IMG_0422

IMG_0425 IMG_0426

Tervezett újítások:

Az ultrabookok harmadik hulláma 2013-ban érkezik meg, amikor várhatóan a piac nagy része átáll a következő generációs, Haswell kódnevű processzorok használatára.

A 2013-as, Intel Haswell processzorra épülő modellek hosszabb, egyes esetekben akár 10 napos készenléti üzemidővel rendelkeznek majd. Ez az eredmény a Haswell processzor különlegesen alacsony készenléti fogyasztásának köszönhető.

A sajtótájékoztató második részében Zságer Balázs (Žagar) egy ultrabookon zenélt.

IMG_0417 IMG_0414

Balázsról kevesen tudják, hogy egyébként informatikus, és egy Commodore-on kezdett el zenélni. A 2002-ben létrejött Žagar együttes három nagylemezzel rendelkezik, és idén érkezhet a negyedik. Egyik leghíresebb számuk a Wings of Love (a dal második lett a nemzetközi dalszerző versenyen), de szerepelt már a zenéjük 3 CSI Helyszínelők részben is.

A Never The Same című számukhoz készült mix itt hallható/látható:


Címkék: , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Június 25-én indul Magyarország első 3D-s televízióadása

Abszolút élenjáróknak mondhatjuk magunkat, ugyanis a világon csupán 12 ország, köztük hazánk fogja az Olimpiát 3D-ben közvetíteni. Az itthoni 3D-s...

Close