it-tech

Létrehozva: június 12th, 2012 | by itarena

3

Itt az új MacBook Pro és sok más Apple termék

Tegnap tartották az Apple WWDC konferenciájának Special Event elnevezésű rendezvényét, ahol a várakozásokkal ellentétben nem az iPhone 5-öt, hanem többek között “csak” a világ jelenleg egyik legerősebb notebookját, az új MacBook Pro-t, valamint az új iOS-t mutatták be.

A bemutató első percei dicsekvéssel teltek: tényleg megdöbbentő ugyanis, hogy például az AppStore már 650.000 alkalmazást tartalmaz, és 400.000 millió regisztrált accountot, melyek mindegyikéhez bankkártya is hozzá van rendelve.

Ezt követően bejelentették az új Macbook Air és Pro családot. Az új Air gépek maradtak a 11 és 13 colos méretnél, kijelzőjük a hagyományos 1366×768 illetve 1440×900. Természetesen már Ivy Bridge alapú processzorokkal vannak felszerelve és 4 vagy 8 GB RAM-mal.

 

A Pro sorozat is maradt a hagyományoknál, egy gépet leszámítva: a 15,4 colos MacBook Prot Retina Display-el, melynek felbontása 2880×1800, ami elképesztőnek mondható, az egyetlen probléma vele csak az, hogy jelenleg a fullHD kijelzőkre sincs igazán optimalizált tartalom, nemhogy egy annál jóval nagyobb Retina Displayre. A gép emellett vékonyabb és könnyebb lett, az akku továbbra is bír 7 órát. Ez a gép Magyarországon 729.990 forintba kerül alapkonfiggal. Még jó, hogy lehet kapni.

image

A konferencia másik nagy bejelentése az iOS6 volt, melyet a 3GS-től kezdve minden iPhone és iPad meg fog kaapni. Frissítést kapott a Siri, a Safari (már lehet könyvjelzőket szinkronizálni, mint a Chrome-ban). A korábbi Twitter integráció után most a Facebook integráción volt a hangsúly, közvetlenül megoszthatunk bármit bárhonnan. Érdekes módon ez a funkció az Android évekkel ezelőtti verziójában is benne volt, de ez van. A legérdekesebb lépés azonban kétségkívül a Google Maps mellőzése, és egy saját térkép bevezetése volt. Emellett továbbfejlesztették a telefon alkalmazást is, és megjelent egy PassBook nevű alkalmazás is, mely elvileg reptéri beszállókártyák, és kuponok tárolására jött létre.

image

Végül a júliusban érkező OSX Mountain Lion-ról is szó volt, és itt is számokkal indítottak: jelenleg 66 millió Mac felhasználó van, ami az iPhone/iPad eladásoknak köszönhető, ugyanis háromszorosára nőtt a Mac-esek száma az öt évvel ezelőtti állapothoz képest. Az OSX-ben is továbbfejlesztették a Safarit, köszönhetően a szinkronizálásnak, és még jobban integrálták az iCloud-ot. Megjelent egy Intelnél bemutatott funkció, a Power Nap, mely lehetővé teszi, hogy a gép alvás közben is szinkronizáljon.

Egy biztos, az Apple most feladta a leckét, legfőképpen az ultrabook-gyártóknak, és a Google Mapsnek.

A bejelentés teljes hosszában megtekinthető itt: http://events.apple.com.edgesuite.net/126pihbedvcoihbefvbhjkbvsefbg/event/index.html


Címkék: , , ,3 hozzászólás: Itt az új MacBook Pro és sok más Apple termék

  1. Csinesz says:

    Jó a cikk, tömör és tartalmazza a lényeges információkat. Viszont az Air-ek 4 GB RAM-ot tartalmaznak amit csak lehet 8 GB-ig növelni :)

  2. Elméletileg, ha az Apple felruházza a Mac-eket ezzel az új technológiával, fel kell fejlesztenie a többi,vezeték nélküli hálózatot használó és igénybe vevő termékét is, hogy azok is rendelkezzenek a 802.11ac technológiájával. Az iOS-t használó készülékek is megkaphatják majd az új technológiát, ám valószínűleg csak a Mac-ek után. A chipek, melyeket a Broadcom ’’5G Wi-Fi’’ jelzővel is illet, nincsenek összefüggésben az ismert mobilhálózatokkal, a 3G-vel és a 4G-vel. A BCM4360, BCM4352, BCM43526, és BCM43516 chipek növelik a Wi-Fi hatótávolságát, és sokkal hatékonyabbak. A legcsábítóbb szempont talán, hogy az 5Ghz alapú technológia képes 1Gb/s feletti sebességre, ezzel jelenleg az Ethernet csúcs szegmenséhez tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Okos appok buta telefonokra

Facebook, Twitter, Gmail, Google Maps, YouTube, egy sor netes szolgáltatás, melyek az elmúlt években nőtték ki magukat. Mindegyikük elérhető okostelefonról,...

Close