mobil

Létrehozva: június 10th, 2012 | by itarena

1

Okos appok buta telefonokra

Facebook, Twitter, Gmail, Google Maps, YouTube, egy sor netes szolgáltatás, melyek az elmúlt években nőtték ki magukat. Mindegyikük elérhető okostelefonról, és el is érik: több tízmillióan osztják meg gondolataikat mobilról. De mi a helyzet azokkal, akik nem rendelkeznek Androidos okosmobillal agy iPhone-nal? Persze minden szolgáltatás rendelkezik már mobilverzióval, mi mégis alkalmazásokban gondolkodtunk.

2012-06-10 20.20.13 2012-06-10 14.47.28

Nos, szerencsére ha rendelkeznek mobilnet előfizetéssel, nekik sem kell lemondaniuk a fenti szolgáltatásokról. Cikkünk segíthet akár egy bulitelefonnak használt készülék feltunningolásában is. A most következő alkalmazások mindegyike megtalálható az interneten, mi csak összegyűjtöttük őket.

Opera Mini

Az egyik legfontosabb alkalmazás egy telefonon, a böngésző. Az Opera Mini éppen a hetekben frissült a 7-es verzióra, mely már beépített Facebook és Twitter feed megjelenítésére is alkalmas, emellett bővítették a könyvjelzőkezelőt is. Az új verzió egy videót is kapott:

 

Az Opera Mini letölthető mobilról a http://mini.opera.com címről.

Facebook, Twitter

A két legnépszerűbb közösségi oldal természetesen rendelkezik mobilverzióval, mely a http://m.facebook.com és a http://m.twitter.com címről érhető el, akár az Opera Mini segítségével. Azonban mindkét közösségi háló számára készített a SonyEricsson saját alkalmazást is.

2012-06-10 14.48.32 2012-06-10 14.49.34

A Facebook azonban még 2011 márciusában 70 millió dollárért felvásárolta az amúgy is népszerű Snaptu-t, így saját, hivatalos alkalmazással is rendelkezik. (lásd jobb oldali kép).

A SonyEricsson által gyártott appok sokkal szebbek, és a főbb funkciók elérhetőek, míg a hivatalos app kicsit csúnyácska, de szinte mindenhez hozzáférünk.

Gmail, Google Maps, YouTube

A fenti három alkalmazás mind a Google tulajdona, azonban egy ideje már csak a Google Maps-hez érhető el friss J2ME alkalmazás a http://google.com/gmm címről. Természetesen a Gmail és a YouTube is elérhető mobilról a szokásos http://m.gmail.com címről, azonban rendelkeznek saját alkalmazásokkal is, igaz régen voltak már frissítve, de még működnek.

2012-06-10 14.53.38 2012-06-10 14.50.23

A Gmail app nagyon hasznos tud lenni, pláne, hogy rá tud nyitni csatolt képekre és dokumentumokra is. A YouTube-ba bejelentkezés után elérhetjük saját kedvenceinket, és megnézhetjük kedvelt videóinkat. A videóba tekerés funkció nem működik, viszont minden más igen. A Google Maps pedig kezeli a műholdképeket is, kereshetünk is a térképen, bár a kis kijelzőn nem a legjobb.

Google Calendar

Szerencsére kedvenc naptárunkat sem kell nélkülözni, a Google Calendar elérhető a GCal nevű alkalmazással itt.

Kaywa Reader, Nimbuzz, MobyExplorer

A címben szereplő három alkalmazásra szintén nagy igény lehet: a Kaywa Reader egy QR-kód olvasó, a Nimbuzz egy Live Messengerrel, Facebook chat-tel is együttműködő üzenetküldő alkalmazás, míg a MobyExplorer egy fájlkezelő, beépített FTP klienssel.

A fent bemutatott alkalmazások mindegyike elérhető a http://m.itarena.hu oldal alján található [okos appok buta telefonokra] link alatt. Az alkalmazások JavaME nyelven íródtak, így a régi típusú pl. SonyEricsson C510, G502 telefonokon működnek, de nem garantált, hogy mindegyiken.

Te is ismersz jó alkalmazásokat buta telefonokra? Várjuk a hozzászólásokat, hogy bővíthessük a cikket!


Címkék: , , , , , , , , , , ,Egy hozzászólás: Okos appok buta telefonokra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Bemutatták a Samsung Galaxy S III-at

A Samsung 2012. május 30-án bemutatta okostelefon-kínálatának legújabb zászlóshajóját, a harmadik generációs Samsung Galaxy S készüléket. A Galaxy S III...

Close