it-tech

Létrehozva: május 28th, 2012 | by itarena

0

Mini PC-k, sorakozó!

A Raspberry Pi-t, a világ egyik legkisebb, és legolcsóbb számítógépét már korábbi írásunkban bemutattuk, azonban úgy tűnik egyre nagyobb az érdeklődés a mini számítógépek iránt. A Pi-vel az egyetlen baj, hogy gyakorlatilag beszerezhetetlen, annyira sokan szeretnének hozzájutni. A mindössze hatezer forintos eszköz egy 700MHz-es processzorral, és 256MB RAM-mal rendelkezik.

image

Az Intel sem szeretne kimaradni a miniPC tortából, így a PAX East kiállításon be is mutatták Next Unit of Computing (NUC) eszközüket. A megoldás lényegében egy 10×10 centiméteres mini alaplap, mely azonban támogatni fogja a Core i3, illetve i5 sorozatú Sandy Bridge processzorokat is. A kis kütyü egyébként HDMI és Thunderbolt foglalatok mellett USB 3-at is kap, sőt két memória foglalattal és PCIe slottal is ellátták. A termék az év második felétől érhető majd el, 100 dollár alatti áron.

image image

És végül nem mehetünk el szó nélkül az Androidos megoldások mellett sem, hiszen ezzel is sokan próbálkoznak. Az AllWinner A10 névre hallgató eszközben például egy 1,5GHz-es processzor, és a Samsung készülékeiből már jól ismert Mail400 grafikus vezérlő található 512 MB RAM társaságában. A gép támogatja az USB meghajtókat is, egyébként beépített 4GB tárhellyel látták el, és Ice Cream Sandwich rendszert futtat. Mérete 8.8×3.5×1.2 cm, súlya mindössze 200 gramm, ára 74 dollár.

image

Megjegyezzük, hogy a pendrive méretű PC-kkel a Raspberry is próbálkozott.


Címkék: , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Beépített kereső a Google Docs-ban

A Google a napokban a Docs szolgáltatásában elérhetővé tett egy elég hasznos eszközt, a Research Pane-t. A navigációs sáv a...

Close