it-tech

Létrehozva: május 21st, 2012 | by itarena

0

Teszt: Wayteq xTAB-70i – ICS tablet 40 ezerért

Nemrégiben mutattuk be az xTAB 100s tabletet, most újabb kistestvérét, a 70i-t vettük szemügyre. Ez a gép egyébként a tavaly megjelent xTAB-70 továbbfejlesztett verziója.

IMG_0026 IMG_0034

A készüléket kézbe véve első benyomásunk pozitív, egy könnyű, nem recsegő-ropogó tablettel van dolgunk. Ami a méretet illeti, az xTAB-70i nevéből is adódóan 7 colos kijelzővel rendelkezik, sajnos azonban csak 800×600-as felbontással, ami néhol zavaró, ugyanis a relatív méretű gombok, elemek néhol nagyobbak a megszokottnál. A kijelzőről egyébként sem lehetünk túl jó véleménnyel, sajnos az olcsó ár miatt a panel típusában is spóroltak: fakó színek, kis betekintési szög. A Galaxy Tab 7 Plusnál egy kicsit nagyobb és vastagabb:

IMG_0031 IMG_0028

A készülék egyébként 4GB beépített memóriával rendelkezik, és 512MB RAM-mal. MicroSD kártyával azonban bővíthető, és kell is, ugyanis például weboldalakról való letöltés nem lehetséges, amíg nem helyezünk be külső SD kártyát.

Megtalálhatunk benne minden fontosabb adatkommunikációs szabványt is, köztük a 2.1-es Bluetooth-t, vagy a 802.11 b/g/n WiFi-t. Sajnos a WiFi-vel is vannak gondok: a készülék készenléti állapotból való ébredése után gyakorta elfelejt felcsatlakozni a korábban már megtanított hálózatra. Reméljük hamarosan orvosolják a problémát szoftveresen.

Emellett megtalálhatjuk még a gyorsulás és irányérzékelőket is, így a készülék elfordítása után értelemszerűen a kép is elfordul, már ha szeretnénk. Az xTAB-70i egyébként álló tabletnek terveztetett: ezt a logó és a hangszórók elhelyezéséből is észrevehetjük.

Ami viszont óriási előnye más ismertebb gyártók termékeihez képest a külső USB tárolók csatlakoztatási lehetősége, vagy a HDMI kimenet (bár utóbbi már kezd standard lenni).

IMG_0037 IMG_0035

Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről sem, hogy készülék a legújabb Android rendszerrel van felszerelve, és a Wayteq elég aktív fejlesztői gárdával rendelkezik ahhoz, hogy bízhassunk további frissítésekben. Több, direkt tabletre optimalizált alkalmazást is kipróbáltunk, többek között a nemrégiben megjelent, még béta fázisban lévő Google Chrome-ot, mely bár kicsit szaggatott, használható volt. Egyébként is elmondható, hogy bár a készülék egy Cortex A9 processzort kapott, volt, hogy meg-megakadt a felület. Az árért cserébe a hátsó kameráról is le kell mondanunk, de az első kamera kárpótol bennünket, ugyanis egy tabletet inkább használunk Skype-olásra, mint fotózásra.

Összességében tehát elmondható, hogy az apróbb gyermekbetegségek ellenére, ilyen áron, ráadásul Ice Cream Sandwich-el mindenképpen megéri, a szoftverfrissítések pedig megoldhatják a kisebb zavaró hibákat.

Hivatalos oldal: http://www.wayteq.eu/hu/xtab70i


Címkék: , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Online Streaming a Google-től

A Google Drive megjelenése óta sem ül tétlenül az óriás, azóta 450 betűtípussal és 60 sablonnal bővítették a rendszert, de...

Close