it-tech

Létrehozva: május 9th, 2012 | by itarena

0

Új megoldás NFC-s fizetésre a MasterCard-tól

Miközben javában zajlanak az NFC alapú mobilfizetés körüli fejlesztések, úgy látszik a MasterCard egy ultimate megoldással rukkolt elő. Manapság a legnagyobb kérdés, hogy a mobilszolgáltatók és a bankok hogyan állapodjanak meg, hogy minél nagyobb hasznot húzzanak. A készülékekbe épített NFC chipek helyett azért szeretnék a mobilszolgáltatók, ha az NFC-SIM megoldás terjedne el, mert így a pénzforgalom a szolgáltatókon is keresztülmenne.

image

Eközben javában fejlesztik a virtuális pénztárcákat, amilyen például a Google Wallet, vagy a PayPal megoldása, azonban most a MasterCard egy csapásra felkavarhatja az eddig sem állóvizet.

A MasterCard Mobile után, most bemutatták ugyanis a PayPass Tárcát (PayPass Wallet), mely egy mobilszolgáltatótól, banktól és kártyától független megoldás, mely online fizetésre is használható. A felhasználónak csak telepítenie kell egy alkalmazást és regisztrálnia kell a különböző kártyáit, és már fizethet is. Azonban érdekes húzás, hogy akár VISA kártyákat is használhatunk, sőt a MasterCard PayPass terminálok is el fogják fogadni a VISA kártyákat

.

A készülékünk tehát egy csapásra válhat egy mobil pénztárcává, telis-tele a bankkártyáinkkal. Ezeket a kártyákat pedig a már eddig kiépített, és a jövőben bővítendő PayPass terminálok fogják elfogadni (idehaza pl. Burger King, SPAR is használ már ilyet). Május 3-án egyébként bevezettek egy ún. “paypass Ready” matricát is, melyet a PayPass kompatibilis telefonok kaphatnak meg. (jelenleg 17)

imageA megoldás másik nagy előnye, hogy nem csak a való világban, de online is fizethetünk a PayPass Wallet-tel. Ezt nevezik PayPass Online-nak, mely nagyban hasonlít a PayPal-ra, bár talán még annál is egyszerűbb: egy webshopban csak rá kell kattintani egy gombra, és a felhasználó készülékén engedélyezni kell a fizetést.

Az pedig csak hab a Tárcán, hogy a MasterCard API-t is biztosít a fejlesztőknek, így akár saját továbbfejlesztések is integrálhatóak lesznek a különböző webshopokba.

Eddig tehát ez az első legszélesebb körben használható NFC-s fizetési megoldás, amit láthattunk, leszámítva azt a szomorú apróságot, hogy a szolgáltatás egyelőre csak az USA-ban érhető majd el.


Címkék: , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Végre megszületett a Samsung Galaxy S III

Az aktív és kreatív marketing kampánynak köszönhetően elég nagy volt az érdeklődés a Samsung következő zászlóshajója, a Galaxy S 3...

Close