it-tech

Létrehozva: április 25th, 2012 | by itarena

3

Végre itt a Google Drive!

Hat év telt el azóta, hogy először pletykák jelentek meg a Google felhőszolgáltatásáról. A találgatásnak végre vége, és a tegnap megjelent SkyDrive után ma a Google is elindította tárhelyszolgáltatását, a Drive-ot! 

A szolgáltatás nagy előnye, hogy a SkyDrive-hoz hasonlóan A Drive-ba is integrálva lett a Google Docs, így a könnyedén szerkeszthetjük a felhőben lévő fájljainkat. Az asztali kliens a Dropboxhoz és a SkyDrive-hoz hasonló, PC-n, Androidon és Mac-en is működik, és már készül az iOS kliens. A Drive keresési funkciója is kiemelkedő, az optikai karakterfelismerésnek köszönhetően scannelt dokumentumokban is tud keresni.

A szolgáltatás még nem érhető el mindenki számára, de a https://drive.google.com címen lehet jelentkezni a mielőbbi használatra, a megjelenéskor e-mailben fognak tájékoztatni.

A Google 5GB-ot biztosít ingyen, de a Microsofthoz hasonlóan ők is rendelkeznek fizetős csomagokkal, 25GB például havi 2,49 dollárba kerül.

A gsmarena.com készített egy összehasonlító táblázatot a ma elérhető legnépszerűbb felhőszolgáltatásokról, hogy megkönnyítse a választást:

image


Címkék: , , , , ,3 hozzászólás: Végre itt a Google Drive!

  1. Skydrive 25 Gb. Ingyenesen át lehet váltani rá.

  2. Nem szóltam, most látom, hogy meg van jegyezve a táblázatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
A Microsoft is megcsinálta saját Dropbox-át

Elvileg a napokban fog megjelenni a várva-várt Googe Drive, a Google Dropboxhoz hasonló cloud szolgáltatása, és szintén hamarosan megjelenik a...

Close