fotó

Létrehozva: április 2nd, 2012 | by itarena

0

Teszt: Samsung MV800 önképezőgép

img_features_cont_visual_1A múlt héten a Samsung egyik legmodernebb kompakt gépét, az önképezőgépnek is nevezett MV800-as készüléket teszteltük. Az MV egyébként a MultiView szóból jön.

A gép egyik legnagyobb előnye a 3 colos, érintésvezérelt kihajtható kijelző (Flip-out Display). A kijelzőnek köszönhetően könnyedén készíthetünk képeket saját magunkról, vagy akár egy tömegről a magasból. Ezért a gépen két exponáló gomb van.

Az MV800-as kis mérete (92 × 56,2 × 18,3 mm) ellenére igen jól felszerelt: 16 megapixeles CCD szenzort kapott, a záridő 16 és 1/2000 másodperc között állítható, míg a blende 3,3-5,9 értékeket vehet fel. A készülékben 5-szörös optikai zoom és 720p videófelvétel is helyet kapott. Makró felvételeket 5 centiméterről képes lőni.

Ami számomra a korábbi gépekkel szemben nagyon más volt, az az érintőkijelző és a rengeteg előre definiált téma. Többféle portré és tájkép mód közül is választhatunk, emellett lehetőség van ún. Funny Face képek készítésére is, ahol eltorzíthatjuk az arcokat. A Magic Frame funkciónak köszönhetően a képeket különböző előre definiált képek bizonyos kijelölt részeire helyezhetjük. Emellett persze ott van még a kép a képben (PiP) és a Live Panoráma funkció is.

A készülék menüje egyébként az Androidos telefonok menüjére emlékeztet, még háttérképet is betehetünk az ikonok mögé. Az érintőképernyőnek néha hátránya is van: a legalapvetőbb paraméterek beállításához is a menüben kell járkálnunk, ami nem túl kényelmes.

A kategóriájához képest az MV800-as megfelelő minőségű képeket készít, viszonylag kis zajjal, néhány tesztfotó a következő képeken látható, a géppel készült 720p-s videó pedig itt érhető el.

SAM_0155   SAM_0156

SAM_0157   SAM_0158

A gép ára egyébként 60-70 ezer forint között van. További részletek itt: http://www.samsung.com/hu/consumer/cameras-camcorders/compact-cameras/2-view/EC-MV800ZBPBE3-spec


Címkék: , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
1 éves az itarena – nyereményjáték

Bár cikkek már több éve is keletkeztek, az itarena jelenlegi formáját 2011. március 25-én nyerte el. A héten jelenik majd...

Close