it-tech

Létrehozva: március 21st, 2012 | by itarena

0

Az új Samsung notebookok megérkeztek hozzánk!

2012. március 21-én tartotta a Samsung új notebook családjának bemutatóját. A részletek előtt azonban tekintsük át nagyvonalakban a teljes családot!

A Samsung notebookjait a tévékhez hasonlóan különböző szériákba (series) sorolta be, ezek a 2,3,4,5,6,9-es szériák. Ebből a páratlan számúak (3,5,9) otthoni felhasználóknak szánt termékek, míg a páros számok (2,4,6) üzleti felhasználóknak szánt gépeket rejtenek.

image

Eddig idehaza csak a 3 és 9 volt kapható, a series 3 belépő kategóriás gépek, a series 9 pedig egy MacBook Air versenytárs voltak.

Series 5

A most bemutatott 5-ös széria, az első igazi Samsung Ultrabook. Az Intel az Ultrabook termékekre néhány paramétert előír:

  • A 14 col alatt gépek maximum 18 mm vastagak lehetnek
  • a 14 col felettiek maximum 21 mm
  • minimum 5 órás akku üzemidő kötelező
  • alvó üzemmódból maximum 7 másodperc alatt fel kell ébredni.

Az 5-ös sorozatú ultrabook 14 hüvelykes változatban jelenik meg Magyarországon , amelynek teljesítményét az Intel® Core™ i5-2467M processzora, a 8GB-ig bővíthető memória, a Diskeeper ExpressCache™ (Az 5-ös sorozatú ultrabook 14 colos változatában adattárolásra 500GB-nyi merevlemez és 16GB-os SSD áll a felhasználók rendelkezésére.) rendszer, valamint az AMD Radeon™ HD grafikus kártyája biztosítja.

image

Az 5-ös sorozatú ultrabook bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és mindössze 2 másodpercre van szüksége az alvó módból való „feléledésre”. Egyetlen töltéssel akár 6,4 óráig is képes üzemelni.  Bemutató videó:

Ami személy szerint ebben a gépben tetszett, hogy bár könnyű, még rendelkezik optikai meghajtóval és 3 USB-vel, valamint VGA és HDMI portokkal is.

image image

A Samsung ultrabookja a fejlett LCD technológiáját képviselő, 300nit fényerejű HD LED SuperBright képernyővel, képminőség-javító Image Enhancer technológiával és matt kijelzővel rendelkezik.

Ajánlott ára: 289.900 Ft

Series 7

A Samsung 7-es sorozatú szériája a 700Z3A (14,0″) és 700Z5A (15,6″) modellekkel érkezik. Az újdonságok 6 GB-nyi DDR3 rendszermemóriája és a 8 GB-os flash memóriával kiegészített, Express Cache technológián alapuló 1 TB-os merevlemez a megnövelt általános teljesítmény mellett kétszer gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé.

image

A csúcsteljesítmény minden területen tetten érhető, hiszen mind a Core i5 processzorok, mind az AMD Radeon HD6750M / HD6490M* videókártya a legjobb technológiát képviseli. A Series 7 notebookok a Series 5 modellekhez hasonlóan mindössze 2 másodperc alatt életre kelnek alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 19 másodpercbe kerül. A gép egyébként billentyűzet háttérvilágítással is rendelkezik. Bemutató videó itt.

Ajánlott ára: 334.900 Ft

Series 2,4,6

A készülékek ellenállóképességét számos módon tesztelték a fejlesztés során. A Samsung DuraCase ProMG-vel felszerelt, magnéziumból készült Series 6 notebookok egy tonnás (!), a DuraCase Pro vázas Series 2 és 4 notebookok pedig fél tonnás (!) megterhelést is elviselnek.

A sajtótájékoztatón Egervölgyi Tamás a gépen állt, miközben beszélt.

A 2-es sorozat 14 és 15 hüvelykes, a 4-es sorozat 12, 14 és 15 hüvelykes, a 6-os sorozat pedig 14 és 15 hüvelykes változatokban, második generációs Intel® Core™ i5/i3 processzorral, nagy teljesítményű NVIDIA vagy Intel HD videokártyával érkezik.

A B2B modellek 300nit fényerejű, 16 millió színt megjeleníteni képes SuperBright kijelzővel rendelkeznek, amelyen a színek a hagyományos monitorokon megszokottnál 40 százalékkal élénkebbnek látszanak. A Samsung PowerPlus Battery Smart technológiája révén az újdonságok 1000 újratöltést követően is megőrzik akkumulátoruk eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartamuk akár háromszor hosszabb lehet, mint más üzleti notebookoké.

Egy érdekesség, hogy a Samsung megállapodást kötött az IBM-el, licenceik felhasználására és fordítva, így a Samsung gépeiben az IBM üzleti billentyűi találhatóak meg.

image image

Az üzleti notebookok áprilistól Magyarországon is kaphatók, áraik konfigurációtól függően változhatnak.


Címkék: , , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Rakjunk rendet 6. – Virtuális mobilszolgáltatók

Rakjunk rendet cikksorozatunk következő részében a manapság oly népszerű virtuális mobilszolgáltatókkal fogunk foglalkozni. Először is fontos tisztáznunk három fogalmat: a...

Close