web

Létrehozva: március 7th, 2012 | by itarena

1

Google Play = Google iTunes

A Google se bírta tovább, nem szeretne kimaradni a webes áruház témakörből, ezért megszüntette a Books, Music, Movies, és ami talán a legmeglepőbb: az Android Market szolgáltatásokat, és helyette egy egységes platformot vezetett be, melynek neve Google Play. A fenti négy modul pedig Play Store, Play Music, Play Movies, és Play Book elnevezést kapta.

image

Androidos eszközökre és webre koncentrálnak leginkább, ezzel gyakorlatilag saját iTunest készített a Google, ami talán eddig is megvolt, csak töredezve. Kérdés azonban, hogy idehaza a Store-on kívül elérhető lesz-e a többi szolgáltatás, vagy megmaradnak a korlátozások, illetve hogy a Chrome Web Store integrálva lesz-e később a rendszerbe.

Weben és több 2.2 Android feletti készüléken már élesedett az új Store, a többi készülékre hamarosan érkezik, addig is 25 prémium alkalmazást lehet letölteni ingyen innen.

Egyébként a rendszer az alábbi paraméterekkel bír:

 • több, mint 20,000 saját zene tárolása és többmillió megvásárolható
 • több, mint 450,000 Android alkalmazás és játék
 • a világ legnagyobb online ekönyv kínálata
 • több ezer kölcsönözhető film, akár HD minőségben

Az új rendszerről egy Google-höz méltó nagyon szellemes bemutató videót is kaptunk:

 A videóról egyébként nekem a ma 54 éves magyar gyártású zenekombinát jutott eszembe, mely még ma is működik és beépített tévét, rádiót, lemezjátszót, erősítőt és bárpultot tartalmazott.

image

További részleteket a play.google.com címen lehet találni, vagy itt.

Az adatvédelmi beállítások, a design és a platformok egységesítése után érthető a lépés, de már egyre nehezebb követni a napról napra változó újdonságokat.


Címkék: , , , , , , , ,Egy hozzászólás: Google Play = Google iTunes

 1. tszasa says:

  Jó lenne ha nem csak appokat érnénk el mint eddig…

  Van zene, film, sorozat, könyv de persze nem a magyaroknak. Egyenlőre csak az iTunes-on keresztül érhetők el ilyen tartalmak.

  van egy kezdeményezés, hogy legyünk mi is benne a kedvezményezett országokban minél hamarabb és ne csak az utolsók között nyissanak felénk.

  http://www.facebook.com/GooglePlay.for.Hungary

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Március 1: A magyar YouTube indulásának napja

Óriási bejelentésnek tekinthető, hogy az immáron 7 éve jelenlévő YouTube 2012. március 1-től Magyarországon regionális tartalommal jelentkezik. A magyar felhasználók...

Close