it-tech

Létrehozva: február 17th, 2012 | by itarena

0

Ultrabook körkép

Az Ultrabook definíció szerint egy szupervékony, így könnyen hordozható, de a netbookoknál erősebb hardverrel rendelkező, energiatakarékos eszköz. Valószínűleg a jövő notebookjai lesznek, legtöbbjük érintőkijelzős lesz, de léteznek hibrid (tabletes) megoldások is.

image

Az egyetlen probléma azonban a magas áruk. Az Apple saját ultrabookja a Macbook Air sem olcsó, azonban pehelykönnyűek. Bár a Samsung series 9 gépei elvileg még nem ultrabookok, mégis nagyjából teljesülnek rá a feltételek.

Az Acer Aspire S3 pengevékony gép, például 320 GB SSD-vel rendelkezik, és körülbelül 30 másodperc alatt elindul. Emellett Core i5  processzorral, HD-3000-es videókártyával, és 4GB Rammal rendelkezik, valamint a szokványosnak mondható 13,3 colos kijelzővel. Ára körülbelül 240.000 Ft

image

Az Asus Zenbook UX21 1,15kg és csupán 17 mm vastag. Core i7-es processzorral, 128 GB SSD-vel rendelkezik, és szintén HD-3000-es videókártyával, ára körülbelül 345.000 Ft.

A Sony is készül, és a VAIO Z után egy újabb gépet mutattak be. A Lenovo Thinkpad T430u elnevezésű gépei is ultrabookok.  A T430u nevének megfelelően 14 hüvelykes kijelzővel érkezik, vastagsága nem haladja meg a 20 millimétert, tömege pedig 1,8 kilogramm alatt marad.

Az ár tehát nagyon nagy probléma, de elképzelhető, hogy idén már nem lesznek ilyen drágák ezek a gépek. Az AMD már dolgozik a megoldáson. Nagy a kereslet egyébként az ultrabookok iránt, becslések szerint 2016-ra már évi 178 millió darabot értékesíthetnek. A Windows 8 megjelenése szintén fellendítheti az eladásokat.


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Újdonságok mobilfizetés, mobiltárca, NFC témakörben

A mobilfizetés és az NFC alapjait tisztázó cikkünk óta kipróbáltuk a Google Wallet szolgáltatást is itthon, és megjelent a MasterCard...

Close