mobil

Létrehozva: február 15th, 2012 | by itarena

0

Újdonságok mobilfizetés, mobiltárca, NFC témakörben

A mobilfizetés és az NFC alapjait tisztázó cikkünk óta kipróbáltuk a Google Wallet szolgáltatást is itthon, és megjelent a MasterCard Mobile is. De mi történt azóta? Milyen trendek figyelhetőek meg a mobilfizetés, mobiltárca, az NFC témakörben?

Egyre nagyobb az érdeklődés az NFC iránt, ezt mutatja, hogy már a Windows Phone is támogatja, bár még kevés eszköz rendelkezik NFC chippel.

Mint minden mai szolgáltatásnál az NFC esetében is nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra. A mobilszolgáltatók NFC-s megoldásai biztonságosabbak a szimplán Androidos alkalmazásoknál, hiszen itt beszélhetünk egy biztonsági elemről, a Secure Elementről. Ennek köszönhetően a tranzakciók a szolgáltatón keresztül mennek, hitelesítve azokat. Az Intel is érdeklődik a technológia iránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy megállapodást kötött egy Inside Secure nevű NFC chipgyártóval, így elképzelhető, hogy a jövő Intel processzoraiba is integrálják a technológiát.

Szintén biztonsági probléma, hogy nemrégiben feltörték a Google Wallet szolgáltatást, jelezve annak sérülékenységét.

A már említett MasterCard Mobile alkalmazást már az újabb kártyákkal is lehet használni, így akár 5 millió felhasználó is igénybe veheti a szolgáltatást, már nem csak okostelefonnal. Egyébként hasonló megoldással Ausztráliában is kísérleteznek.

S bár még messze van, már tervezik azt is, hogy idehaza a BKV járatain is NFC-s bérlettel utazhassunk.


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Mit kell tudni a Windows 8-ról?

Korábban már két cikket is írtunk a Windows 8 újdonságairól, ezek azonban még szeptemberben nagyon távoli dolognak tűnhettek. A bemutatás...

Close