it-tech

Létrehozva: február 12th, 2012 | by itarena

0

DVB-T felvételek konvertálása YouTube-ra

Tegyük fel, hogy DVB-T rögzítésére alkalmas set top box-szal rendelkezünk. A készülék az adást TS (MPEG Transport Stream) formátumban rögzíti. A TS fájlok a képen és hangon kívül egyéb adatokat is rögzítenek (pl. teletext, EPG).

Önmagában azonban ezeket a fájlokat nem szereti a YouTube, többször elcsúszik a kép a hanghoz képest. Mi tehát a megoldás? A felvételeket át kell konvertálni a megfelelő formátumra. Erre kiválóan alkalmas a Freemake Video Converter, mely több mint 200 formátumot támogat (AVI, MP4, MKV, WMV, MPG, 3GP, 3G2, SWF, FLV, TOD, AVCHD, MOV, DV, RM, QT, TS, MTS), és beépített funkciókkal rendelkezik a különböző videómegosztó portálokhoz, így például a YouTube-hoz is.

A program teljesen ingyenes, ráadásul alapvető vágó funkciókkal is rendelkezik. Mi egy Alcor HD-2800 felvételeivel próbáltuk ki a konvertálót, és meglepő módon tökéletes minőséget kaptunk, ráadásul HD felbontásban is.

A program erről a címről tölthető le: http://www.freemake.com/hu/free_video_converter/


Címkék: , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Konferencia a televíziózás technológiájának jövőjéről

Ki lesz az úr a nappaliban? Egyáltalán a nappali marad-e a televíziós (videós) műsorfogyasztás fő helyszíne? Ezek a kérdések foglalkoztatják...

Close