it-tech

Létrehozva: január 30th, 2012 | by Pistabaaa^

0

YouTube kényelmesen, az ágyból

A Google gyári Androidos alkalmazásainak listája (Gmail, YouTube, Google+, Dokumentumok, Fordító, Térkép, Reader – csak a népszerűbbeket említve)  nemrég egy újabb taggal bővült, ami a ma már egészen kellemes minőséget nyújtó YouTube vezérlésére szolgál.

Manapság, amikor már rengeteg hazai és külföldi “internetes show” jelenik meg havi, heti vagy akár napi rendszerességgel (ilyen például az itthon kedvelt Arc Nélküli Manus, vagy a tengerentúlon népszerű Epic Meal Time), ráadásul mindez a jól megszokott, kedvenc feltöltőink videóinak tucatjai, és az egyéb, innen-onnan ráakadós videók tömkelege mellett, sokan úgy vannak vele, hogy a TV már szinte teljesen felesleges. Ott figyel ugyanis a nappali közepén a giga monitor a HTPC-re kötve, kinek kell kötött műsor, amikor kedvünkre videózgathatunk haszontalanul órákon át a YouTube legeldugottabb zugait is bejárva.

Egyetlen probléma van már csak: a TV vitathatatlan előnye, a távirányító sajnos nem, vagy csak nem szokványosan áll rendelkezésünkre. Pedig milyen jó is az, amikor bedöglünk a kényelmes kanapéba, ágyba, és könnyed mozdulatokkal kapcsolgatunk. Persze PC-nkhez is lehet valamilyen távirányítót kapcsolni, vagy akár ott a remek vezeték nélküli billentyűzet-egér páros is, de a feeling valahogy nem ugyanaz. “A macska rúgja meg, a jó kis Androidos telefonom viszont mindig kéznél van, megnézem hát ezen (a három és fél colon) a mai YouTube videó adagomat…” – mondogathattuk magunkban régebben, egészen a YouTube Remote megjelenéséig. Ez a remek kis alkalmazás ugyanis a Google fiókunkon keresztül otthonunk bármely (“internetre csatlakozó”) képernyőjével képes összekapcsolódni, és telefonunkat egy csapásra távirányítóvá varázsolni.

Ehhez mindössze néhány egyszerű lépést kell eszközölnünk:

  1. töltsük le az alkalmazást a telefonunkra innen
  2. az összekapcsolni kívánt “kijelzővel” látogassunk el az összepárosító oldalra
  3. a kapott kód (szám, vagy az azt takaró QR) segítségével kössük össze telefonunkkal
  4. a kapcsolódás után a megszokott YouTube alkalmazáshoz hasonlóan kereshetünk, megnézhetjük a lejátszási listáinkat, feliratkozásainkat, és így tovább, de immáron a társított kijelzőn! 

Ha a kapcsolat megszűnne, akkor azonnal a telefonunkon folytatódik a lejátszás. Mindezt magyar nyelven, gyári alkalmazásként (tehát vélhetőleg stabilan, hibamentesen és gyorsan)! További jó hír, hogy a többi Google Inc. apphoz hasonlóan ez is ingyenesen elérhető a Market-ből!


Címkék: , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
A legérdekesebb újdonságok a CES-ről

A CES, vagyis a Consumer Electronic Show idén január 10. és 13. között került megrendezésre Las Vegasban. Mint minden évben,...

Close