it-tech

Létrehozva: január 18th, 2012 | by itarena

0

Kreatív ötletek megvalósítása közösségi finanszírozással

A másfél éve működő első hazai nyílt közösségi innovációs műhely, a www.creativeselector.hu az amerikai www.indiegogo.com és www.kickstarter.com mintájára mától új szolgáltatást kínál. Kreatív ötletek megvalósításához nyújt segítséget – legyen az kulturális téma, civil kezdeményezés vagy akár egy vicces kütyü fejlesztése úgy, hogy a szükséges forrást az úgynevezett crowdfunding modellel teremti meg.

Ennek lényege, hogy az ötletek nyilvános projektek formájában felkerülnek a portálra, s így mindazok, akik szimpatizálnak velük, kisebb vagy nagyobb összegekkel támogathatják azokat. 300.000 forint egyben nagy összegnek is tűnhet, ám ha csak ötven olyan ember akad, aki az ötletben fantáziát lát és szívesen áldoz rá néhány ezer forintot, a terv csettintésre valósággá válhat, a „mecénások” pedig a felajánlott támogatásért cserébe különböző juttatásokban részesülnek. A felajánlásokat mindenki a portálon keresztül könnyedén el is utalhatja. A www.creativeselector.hu üzleti partnere a CIB bank, így a tranzakció biztonságosan, gyorsan valamint olcsón történhet. Az oldal hamarosan új funkcióval bővül, aminek segítségével a projektgazdák választhatnak majd, hogy minden esetben meg szeretnék-e kapni a támogatást, vagy csak ha teljes egészében összegyűlt az általuk kért összeg.

A www.creativeselector.hun jelenleg négy ötlet megvalósításához keresnek támogatókat. A jelenleg futó projektek mellett az oldal további innovatív elképzelések megalkotóinak jelentkezését várja a legkülönbözőbb témakörökben, akik jól kidolgozott – komoly vagy agyament, világmegváltó vagy csak épp szórakoztató álmaik megvalósításához keresnek támogatókat.

Készült a CreativeSelector Sajtóközleménye alapján.


Címkék: , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Raspberry Pi: a világ legkisebb és legolcsóbb PC-je 6000 forint

Korábban számos cikk jelent meg a Raspberry alapítvány pendrive méretű PC-jéről, az eszköz azonban még csak prototípus volt, sorozatgyártásról nem...

Close