mobil

Létrehozva: január 2nd, 2012 | by itarena

0

Új év – új mobilgeneráció

Január 1-től Budapest 10 kerületében elérhető az ország első LTE/4G mobilhálózata. A bevezetést egy három hónapos tesztidőszak előzte meg, ahol az ügyfelek együtt tesztelhették a hálózat adta lehetőségeket.

Az LTE-ről már több cikket is írtunk itt és itt, mindenesetre a mostani indulás várakozásainkat felülmúlta.

A szolgáltatás jelenleg akciós bevezető áron érhető el a II, III, IV, V, VI, VII, XI, XII, XIII, XIV kerületekben, ez jelenleg 40%-os lefedettséget jelent. A tervek szerint még idén teljesen lefedik a fővárost az Ericsson technológiáival.

Idehaza még nem kapható LTE képes mobil, csak USB Stick (Huawei E398), mely a Net&Roll 4G csomagban 9990 Ft-ért rendelhető meg két éves hűségnyilatkozattal. (Áprilistól a havidíj 11990 Ft.) A havidíj mellett 40 GB adatforgalmat kapunk, de nincs túlforgalmazási díj. A sebesség akár 60Mbit/s is lehet, de 4 Mbitet garantálnak. Az LTE tesztelésről a HWSW egy nagyon tartalmas cikket is írt. Érdekes, hogy ez az első olyan mobilinternet technológia, amikor a fejlettebb technológiáért többet kell fizetni, ugyanis árazásban eddig a 2G/3G/HSPA technológiák között nem volt különbség.

Az LTE mellett a T-Mobile 600 helyen vált elérhetővé tette az országban a 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatást.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Boldog új évet!

Ismét eltelt egy év, egy igen mozgalmas év. Ebben az évben jelent meg az iPhone 4S, a Galaxy Nexus, és...

Close