it-tech

Létrehozva: december 20th, 2011 | by itarena

0

Változások a Facebook, a Google+ és a Twitter háza táján

Twitter

A Twitter Magyarországon talán nem olyan népszerű, mint külföldön, de azt azért sokan tudják, hogy egy 140 karakteres üzenetek írására szolgáló mikroblog rendszerről van szó. A Twitternek több mint 100 millió felhasználója van, akik napi 250 millió üzenetet írnak.

Korábban nem nagyon írtunk róla, így néhány fogalmat is tisztázunk lydia_finlandia cikke alapján, hogy világosabb legyen hogyan is használjuk:

  • tweet: maga a 140 karakteres üzenet, ezt olvashatják a követők.
  • followers: követők, ők olvasnak téged
  • following: ők azok, akiket te követsz, kövesd az itarena-t!
  • RT vagy retweet: a facebook share-hez hasonló megosztás
  • reply: valász egy tweetre
  • DM vagy direct messages: privát üzenetek két egymást követő között.
  • # vagyis Hashtag: megjelölheted tweetjeid mely témához kapcsolódnak, pl #munka

A szótár további része itt érhető el. Az egészről azért is írtunk, mert a napokban teljesen megújult a webes és mobilos felülete is.

image

A változtatással egyszerűbb felületet kapnak a felhasználók, így azt remélik, hogy többen fogják használni. A változásról egy videót és egy bemutató oldalt is készítettek.

 A változásokról itt lehet többet olvasni:

Facebook

A Facebook háza táján a napokban a sokat vitatott Timeline szolgáltatás került bevezetésre, és természetesen itt is megújult a mobil alkalmazás, ráadásul a mobil böngészőből elérhető tartalom is. A cél az volt, hogy mindegy hogy iPhone-ról, Androidról, vagy mobilwebről nézzük az oldalt, mindig ugyanazt az élményt kapjuk.

image

Az új mobil alkalmazás már támogatja a Timeline-t is.

A Facebook a napokban sokszor szerepelt a hírekben adatvédelmi aggályok miatt. Egy bécsi joghallgató 1222 darab pdf-et kapott a Facebooktól a róla tárolt adatokról. A tárolt adatok mennyisége és tartalma is aggasztó.

Egyébként november végén az FTC (Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) bejelentette, hogy megállapodott a Facebookkal, hogy a következő 20 évben (ki tudja mi lesz majd akkor?) ellenőrizni fogják, hogy betartják-e az adatvédelmi szabályokat. Bár erről is olvasni érdekeseket.

Google+

Eközben a Google is ezerrel fejleszt, a céges oldalak megjelenése óta már számos újdonságot vezettek be. Most továbbfejlesztették az értesítéseket, lehetővé tették hogy egy oldalt akár 50 admin szerkesszen. Emellett átalakult a képnézegető és képfelismerő funkció is.

Kíváncsian várjuk, hogy melyik oldal hova fog tudni tovább fejlődni, és melyik lesz sikeresebb.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Névjegykártya digitalizálása egy kattintással

Bizonyára sokan találkoznak névjegykártyákkal a mindennapok során, egyesek viszont munkájukból adódóan egészen elképesztő mennyiségben cserélnek így kontakt információkat nap mint...

Close