it-tech

Létrehozva: december 19th, 2011 | by Pistabaaa^

0

Névjegykártya digitalizálása egy kattintással

Bizonyára sokan találkoznak névjegykártyákkal a mindennapok során, egyesek viszont munkájukból adódóan egészen elképesztő mennyiségben cserélnek így kontakt információkat nap mint nap. Nekik nagy segítséget jelent, hogy ma már szinte minden mobil eszközünk (az egyszerű feature phone-tól a PDA-kon át a felsőkategóriás okostelefonokig és tabletekig) gyakorlatilag korlátlan mennyiségű névjegy tárolására alkalmas, így nem kell a zsebünkben hordani a tetemes méretű gyűjteményünket. Ráadásul a telefonban vagy számítógépen (azaz digitálisan) tárolt névjegyek könnyen kereshetők, rendszerezhetők, megoszthatók. Mivel a tárolásra alkalmas eszközök szinte fillérekért kaphatók, a jól bevált jegyzetfüzet mellett egyre többen építenek az említett mobil megoldásokra.

Jó-jó, de hogyan kerül be a kapott névjegykártya összes adata a mi telefonunk / PDA-nk memóriájába? A leggyakrabban alkalmazott megoldás a manuális bevitel: a nap végén az összegyűjtött kártyákat saját kézzel “digitalizáljuk”, új kontaktokat veszünk fel, és szépen bepötyögjük a kívánt adatokat. Ennél eggyel szofisztikáltabb megoldás, amikor egy számítógépre telepített programba (pl. Outlook, Exchange) visszük fel a kívánt információkat, majd ezeket valamilyen módon (lehetőleg automatizáltan) szinkronizáljuk az összes eszközünkkel. Ez már egy egészen kényelmes megoldás, viszont a szerver oldal viszonylagos komplikáltsága miatt (Outlook és Exchange telepítése, konfigurálása) a kevésbé IT közeli felhasználóknak így már nem teljes értékű alternatíva.

Viszont ha van egy Androidos telefonunk (miért is ne lenne, hiszen már a legalsóbb kategóriákban is egészen nagy választék áll rendelkezésünkre), akkor itt egy igen ügyes megoldás: CamCard. Az alkalmazás segítségével egyetlen kattintással adhatunk hozzá komplett névjegyeket a már megszokott rendszerünkhöz (GMail, Exchange, stb. – a stb. azért, mivel szabványos VCF formátumba is képes menteni, így a lehető leguniverzálisabb megoldást kapjuk).

CamCard scan

A program az “egyszerű” névjegykártya digitalizáláson túl QR kódokkal is megbirkózik (olvas és generál), e-mail aláírásokból is képes névjegyet létrehozni. Ezekhez pedig az elvárt opciókat is biztosítja: jelszavas védelem, kiegészítő jegyzetek, kategorizálás.

CamCard signature recognition CamCard categories

Továbbá 12 nyelven tud szöveget felismerni, köztük magyarul is! Az alkalmazásnak létezik ingyenes (lite) verziója, és fizetős kiadást is találunk: funkcionalitásban nincs különbség, viszont a lite variánssal az első héten 10, majd hetente 2 névjegyet digitalizálhatunk.


Címkék: , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Samsung Wave 3 – Az Androidon túl

Bár nem kétséges, hogy az Android és az iOS manapság a világ vezető mobilplatformja, azért a nagyok mellett vannak még...

Close