mobil

Létrehozva: december 15th, 2011 | by itarena

0

Samsung Wave 3 – Az Androidon túl

Bár nem kétséges, hogy az Android és az iOS manapság a világ vezető mobilplatformja, azért a nagyok mellett vannak még alternatívák. A Wave 3 nem is a Windows Phone, hanem a Samsung saját fejlesztésű bada operációs rendszerének legújabb és legerősebb képviselője.

A korábbi bada rendszerek még kicsit elmaradtak a népszerű platformoktól mind kinézetben, mind szolgáltatásokban. Az új, 2. verzió azonban egészen más. A rendszer teljesen ugyanúgy működik és ugyanúgy is néz ki mint az Android. Nem véletlen, hiszen az Androidos mobilokra a Samsung saját kezelőfelületét telepíti, a TouchWiz-et, így a legtöbb ikon és program teljesen hasonló arculatot kapott. A képen is látszik a Jegyzet alkalmazás, bal oldalon a Wave 3-on, jobb oldalon a Galaxy S-en: pont, mint két tojás.

Visszatérve a készülékre a Wave 3 minden eddigi bada-s telefonok legerősebb tagja: 1,4GHz-es processzort, 3GB belső memóriát a Galaxy S-ben is megtalálható Super Amoled kijelzőt, 720p videók rögzítésére alkalmas vakus kamerát, előlapi kamerát és a szabványos interfészek  (HSPA, WiFi, Bluetooth3, GPS) mellett NFC modult is kapott. Nagyon hatásos a masszív, fém burkolat és a Gorilla Glass elnevezésű edzett üveg bevonat. Vékony, könnyű jól kézbe simuló készülék. A készülékre előre telepítve van a Samsung ChatON alkalmazása és az Allshare-t is támogatja. A készülék egyébként TV kimenettel is rendelkezik.

A naptár, az e-mail, az üzleti alkalmazások mind azt mutatják, hogy a rendszer felnőtt a korhoz, sikerességét véleményem szerint egyértelműen az ára, és az elérhető alkalmazások számának növekedése fogja meghatározni.

Videó bemutató:


Címkék: , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Rakjunk rendet 5. – AirPlay, AllShare, DLNA, Cloud, DMS, DMP, NAS, DigitalStand

Jelen cikk célja a teljesség igénye nélkül bemutatni, miként mozgathatjuk médiatartalmainkat különböző okos készülékeink között. Korábban csak vízió volt, ma...

Close