it-tech

Létrehozva: november 28th, 2011 | by itarena

1

Hibrid tévé a Magyar Telekomtól

A digitális televízió népszerűsége nem hogy veszített, inkább nőtt: itthon már 1,593 millióra nőtt a digitális tévé előfizetők száma az NMHH tájékoztatása szerint, és ebből már 300 ezren a mindigTV-t használják, becslések szerint 170-200 ezren pedig IPTV-t.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy hány féle módon nézhetünk tévét kishazánkban, azonban most úgy látszik, bővítenünk kell a listát: A T-Home még idén decemberben elindíthatja a németeknél már Entertain Sat néven bevált hibrid tévé szolgáltatását. A hibrid jelen esetben annyit jelent, hogy a műholdas és IPTV megoldások keresztezéséből megalkotunk valami egészen újat. A megoldás azok számára lehet előnyös, akik technikai korlátok miatt nem tudnak IPTV-re előfizetni (lakhelyükön nem érhető el olyan nagy sávszélesség, hogy HD tartalmat lehessen továbbítani). Használatához egy olyan set-top-box-ra lesz szükség, mely egyszerre DVB-S és Ethernet bemenetekkel is rendelkezik, és egy legalább 1Mbit/s-es internetkapcsolatra.

E megoldás egyébként a szolgáltató számára is előnyös: a HD tartalmak ugyanis így nem a kábelhálózatot terhelik, hiszen a műsor műholdon érkezik a készülékre. A szolgáltatások pedig ugyanazok lesznek mint az IPTV esetén: rögzíthető adás, gyerekzár, műsorújság stb. Újdonságok között említhető: YouTube és [origo] a tévéképernyőn, az Archív TV és a Videotéka.

A 2011. december 1-től előfizethető interaktív tévészolgáltatásra előfizető T-Home ügyfeleknek az Alap csomag havi díja, 2 év hűséggel mindössze 1900 forintba kerül a meglévő T-Home internet-, és telefon-előfizetés mellé. A szolgáltatás neve: Interaktív Sat TV.

További részletek: http://www.t-home.hu/t-home_vilaga/sajtokapcsolatok/sajtokozlemenyek/sajtokozlemeny_20111123


Címkék: , , , , , , ,Egy hozzászólás: Hibrid tévé a Magyar Telekomtól

  1. Pingback: itarena.hu » Rakjunk rendet! 2. – digitális és analóg TV, DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-H DigiTV, MindigTV, IPTV, SD, HD, MPEG2, MPEG4, HelloHD, DAB | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Natív Facebook Messenger Windows 7-re

A nagy Facebook változások óta megjelent Facebook Messenger alkalmazást egyre többen használják okostelefonokon. Most bejelentették, hogy Windows 7-re asztali, natív...

Close