it-tech

Létrehozva: november 12th, 2011 | by itarena

1

Egy újabb mobilfizetési megoldás: MasterCard Mobile

Ma számos módon használhatjuk mobilunkat fizetésre. Több cikket is írtunk már a témában, mégis gyorsan összefoglalva a szolgáltatásokat:

  • MobilVásárlás: SMS alapú kommunikáció, parkolójegy, lottó, autópályamatrica
  • Mobilfizetés: FHB Bankkal közösen egy SIM kártyán futó alkalmazással fizethetünk a boltokban, pl SPAR, Libri
  • EME (Első Mobil Elszámoló Zrt): szintén SMS alapú, eredetileg autópályamatrica, de perc alapú fesztiváljegy vásárlás is. (ua. MobilVásárlás)
  • NFC alapú fizetés:itt két féle megoldás van:
   • Az NFC beépítve található a készülékben, az alkalmazás az oprendszeren fut, pl Android, ide tartozik pl. a Google Wallet megoldása
   • Az NFC a SIM kártyába beépítve található, pl idén a Sziget fesztiválon a Vodafone kísérleti programja a Metapay-jel közösen.

És most ismét itt egy újabb megoldás! A MasterCard Mobile egy Android/iPhone készülékre letöltött alkalmazás, melyben megadjuk a bankkártyánk adatait, és a számlákat (pl. Telenor, T-Mobile) vagy a vásárlásokat (pl. Bookline, GRoby) lehet kifizetni vele, méghozzá egy QR-kód segítségével.

image

A QR kódot leolvasva a fizetési tranzakció részleteit látjuk: kereskedő neve, összeg, időpont. Ezután kiválasztjuk, hogy melyik bankkártyánkkal szeretnénk fizetni, majd a tranzakció végrehajtódik. Az alkalmazással egyébként mobil egyenlegünket is azonnal feltölthetjük.

A MasterCard Mobile egyedüli hátránya, hogy jelenleg még kevés szolgáltatás/termék vásárolható meg vele, továbbá hogy kereskedői oldalról drágább a bevezetése mint a normál bankkártyás fizetéseké. Emellett fontos megemlíteni hogy a kártya regisztrációja az ügyfél részéről egyszeri, 99Ft-os SMS-be kerül.

A következő hetekben több helyen is találkozhatunk majd a MasterCard Mobile promócióival, így 12-én szombaton az Allee-ban.

A program Android Marketből innen, az App Store-ból innen tölthető le.

Részletek: http://mastercard.hu/mobile


Címkék: , , , , , , , , , , ,Egy hozzászólás: Egy újabb mobilfizetési megoldás: MasterCard Mobile

 1. Pingback: itarena.hu » Újdonságok mobilfizetés, mobiltárca, NFC témakörben | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Ments meg! – Adatmentés Androidon

Bizonyára a legtöbbünkkel előfordult már, hogy a kedvenc fotóinkat, zenéinket, netalán fontos dokumentumainkat tartalmazó CD-nk / DVD-nk / pendrive-unk /...

Close