mobil

Létrehozva: november 2nd, 2011 | by Pistabaaa^

0

Itt vannak a WP7 alapú Nokiák

A múlt héten került megrendezésre a Nokia World esemény Londonban, ahol a várakozásoknak megfelelően végre lehullt a lepel a Nokia sokak által várva várt, Windows Phone 7 alapú telefonjairól, melyek a jövőben a márka fő vonalát fogják képviselni. Két készüléket mutattak be, amelyek a felsőbb kategóriákat célozzák meg.

Nokia Lumia 800

image

Ez egy unibody házba bujtatott, 16 GB belső memóriával szerelt, 3.7”-os WVGA AMOLED kijelzővel rendelkező készülék, ami 8 megapixeles, Carl-Zeiss optikájával és 1.4 GHz-es processzorával, valamint a fekete mellett kék és pink alternatíváival tűnik ki a WP7 telefonok sokaságából. A további specifikációk a hivatalos honlapon olvashatók. A telefon szerződés nélküli ára nagyjából 130 000 Ft körül alakul, és a Nokia oldalán már előrendelhető. Bizonyos országokban még ebben a hónapban várható a megjelenés, de kis hazánkban (sok más országgal együtt) csak 2012 év elejére ér el hivatalos forrásokon keresztül.

 

Nokia Lumia 710

image

Szintén 3.7” colos kijelző, ugyancsak 480×800-as felbontással, de már “csupán” TFT, 8 GB belső memória és 5 megapixeles kamera fér bele, ám a kisebb kapacitású akkumulátoron kívül (1300 mAh, szemben a Lumia 800 1450 mAh-jával)  más már nem lett gyengébbre cserélve, így maradt például az 1.4 GHz-es MS8255-ös processzor is, ami a Mango-val párosítva kompromisszumok nélküli élményt tud nyújtani. Látszik azonban, hogy ezzel a fiatalabb korosztályt célozzák meg: eltűnt az unibody alumínium ház, és bár a 800-as nagytestvér is “fiatalos” színekben is elérhető, itt rátesznek még egy lapáttal: az előlap lehet fekete vagy fehér, a hátlap pedig fekete, fehér, cián, sárga és pink színekben tündökölhet. Előfizetés nélküli várható ára 83 000 Ft. Nálunk előreláthatólag ez a készülék is 2012 elején fog megjelenni.

 

Tudjuk, hogy a Nokia mélyrepülését a Microsoft-tal kötött partnerséggel próbálja meg leküzdeni, de mégis miben kapunk többet egy Nokia-val fémjelzett WP7-es telefontól, mint bármely konkurenstől a piacon? Lássuk csak:

  • Nokia Drive: 3D autós navigáció, ráadásul turn-by-turn, hangvezérléssel kiegészítve
  • Nokia Maps: a korábbi telefonjaiknál megszokott térképek és POI-k
  • Nokia Music: zenei szolgáltatás, mint a SoundCloud vagy a Spotify, de a zenék akár le is tölthetőek. A későbbiekben koncert keresővel is bővülhet, amin keresztül a jegyeket is megvehetjük majd.
  • Nokia Sports Hub: az ESPN.com internetes sportszolgáltatással együtt fejlesztett ún. sportközpont, ami lényegében egy extra alkalmazás a sportok szerelmeseinek.

Tehát tényleg kitűnnek a többiek közül a WP7-es Nokiák, és ami a legjobb: ezek a szolgáltatások mindenhol elérhetők lesznek, ahol hivatalosan megjelennek a telefonjaik, ráadásul ingyen! Azért egy használható navigációnál ez igencsak kellemes ajándék a Nokia részéről, bár tegyük hozzá, hogy az egyik konkurens platformon ugyanúgy ingyenes, és hasonló szolgáltatásokat felvonultató navigációt kapunk, ami nem mellesleg a világ egyik vezető térképszolgáltatásán alapul. Továbbá például a HTC háza táján is megkapjuk a HTC Hub szolgáltatást, így kisebb-nagyobb extrák a többi Windows Phone 7 alapú telefonnál is megjelennek, de a Nokia csomagjához hasonló jelenleg még valóban nincs piacon.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Futtassunk Android alkalmazásokat Windowson!

Eddig is léteztek már virtuális megoldások: futtathattunk már MAC OS-en Windows-t és fordítva, a Linuxról nem is beszélve. Eddig azonban...

Close