web

Létrehozva: október 24th, 2011 | by itarena

1

Ismét megújul a Gmail, a YouTube és a Google Reader

A Google+ megjelenése óta a Google-nél  elég nagy hangsúlyt kapnak az arculati változtatások. Nemrégiben elkészült a Gmail és a Google Docs új letisztult designja, most pedig a fejlesztések meglévő szolgáltatásaik Google+-ba integrálása körül zajlanak.

Bár még nem túl népszerű – főleg itthon – a Google+ közösségi szolgáltatás, kétségkívül az egyik legnagyobb baj az volt vele, hogy nem sok újat hozott, vagy amit hozott a Facebook azt is hamar átültette saját rendszerébe. A Google ott tudott volna nagyot lépni, ha a meglévő szolgáltatások: Calendar, Maps, Translate, Gmail már a Google+ megjelenésekor be lettek volna kötve az új rendszerbe. Nyilván egy ekkora cégnél ilyen volumenű változások nem mennek gyorsan, most azonban úgy tűnik, elkezdtek ebbe az irányba is gondolkodni. Több régi szolgáltatás megszűnik, mint például a Labs, vagy a Buzz, hogy teljes erőbedobással a Google+-ra tudjanak koncentrálni.

A mostani Gmail változások is ilyen irányba mennek: sokkal szebbek lesznek a beszélgetési nézetek, megújul a keresés és elkészültek az új témák, de inkább a videón látszik jól.

A másik változás a Google Readert érinti: egy fejlesztő bejegyzésében az olvasható, hogy a Google Reader is teljesen beépül majd a Google+-ba. Ezt logikus lépésnek látom, hiszen jelenleg még ott is vannak ismerősök, barátok és kapcsolatok, ami fölösleges párhuzamos szolgáltatás a Google+ mellett.

A YouTube is nemrég kapott új designt, most azonban ő is átesett egy kisebb ráncfelvarráson, leginkább a playlist lejátszás és a releváns videók ajánlásának designja változott:

image


Címkék: , , ,Egy hozzászólás: Ismét megújul a Gmail, a YouTube és a Google Reader

  1. Pingback: itarena.hu » Bemutatkozik a megújult Google Bar | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Végre itt az Android 4.0 és a Galaxy Nexus

A sok találgatás és pletyka után végre ma hajnalban hivatalosan is bejelentették és bemutatták az új Androidot, és a Google...

Close