it-tech no image

Létrehozva: október 8th, 2011 | by itarena

3

T-Mobile: válasz a Hipernetre, küszöbön a negyedik generáció!

A Magyar Telekom néhány hónapon belül, január 1-jén elindítja kereskedelmi 4G/LTE szolgáltatását hazánkban. A szolgáltatás indulása előtt a tesztelésben a felhasználók is részt vehetnek, Budapesten jelenleg 80 LTE bázisállomás működik.

Az LTE szolgáltatást nevezhetjük valódi negyedik generációs hálózatnak, mely lehetővé teszi a jelenlegi mobilinternet adatátviteli sebességének megháromszorozódását. A T-Mobile ugyanakkor tisztában van azzal, hogy jelenleg a legtöbb piacon lévő készülék HSDPA/HSPA+ kompatibilis, így párhuzamosan fejlesztik tovább a harmadik generációs hálózat végső állomását, a 21 Mbps sebességre alkalmas HSPA+-t.

samsung-galaxy-s-4g-t-mobile-300x238

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.

Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy miért késik Magyarországon az LTE bevezetése, szerencsére már nem vagyunk messze. A másik két hazai szolgáltató egyelőre csak a HSPA+-ban gondolkodik, azonban tudvalevő, hogy a Telenor és a Vodafone is végez hálózatfejlesztéseket.

További információk a T-Mobile sajtóközleményében.


Címkék: , , , , , ,3 hozzászólás: T-Mobile: válasz a Hipernetre, küszöbön a negyedik generáció!

  1. Kovács Szilárd says:

    Vidéki csiga!

    Mikor tudják lefedni eme 2246 km. MI-ni területet?

  2. Pingback: itarena.hu » Új év – új mobilgeneráció | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Az eddigi legolcsóbb könyvolvasó az Amazontól

Alig egy hét telt el, és ismét az Amazonról kell írnunk. Olyat lépett, ami felforgathatja az ebook olvasók és a...

Close