it-tech no image

Létrehozva: október 4th, 2011 | by itarena

0

Az eddigi legolcsóbb könyvolvasó az Amazontól

Alig egy hét telt el, és ismét az Amazonról kell írnunk. Olyat lépett, ami felforgathatja az ebook olvasók és a tabletek piacát. Akár jobban, mint az iPad.

Szeptember 29.-én bemutatták az Amazon androidos tabletjét, mely mint ahogy korábban is írtuk képes más Androidos alkalmazások futtatására is, mégis ez egy Amazon által módosított Android. Az Amazon App Store egyébként jelenleg 10 ezer alkalmazást tartalmaz. Az új tablet hihetetlen áron, 199$-ért lesz kapható, mely fenekestül felforgathatja a piacot, mégis az ár ellenére nagy teljesítményt kapunk: 7 hüvelykes 1024×600 képpontos IPS LCD kijelző, 1,4 GHz-es kétmagos TI OMAP4 processzor felel, 8 GB belső memória, tömege mindössze 413 gramm.

 

A korábban bemutatott Kindle 3 továbbra is kapható Kindle Keyboard néven, azonban 139 dolláros árért már a 3G+Wi-Fi verzió jár, a csak Wi-Fi-s modell pedig 113 dollárért kapható.

Bemutatták új Kindle-t is, ami kizárólag Wi-Fi-s verzióban létezik, kijelzője 6 colos, viszont még könnyebb lett, mint korábbi társa. Ez a modell mindössze 79 dollárba kerül, mely a világ legolcsóbb könyvolvasója lehet. Az új termékcsalád tehát így néz ki:

image

Másik újdonság Kindle Touch, melyben a 6 hüvelykes kijelző multitouch felülettel együtt működik, megkönnyítve a lapozást. Ezen az eszközön 3000 könyv fér el.

“A 3G-s internet kapcsolat ugyanúgy működik a világ 100 országában, többek közt nálunk is, mint eddig. Nincs szerződés, nincs forgalmi korlát”. [HWSW]

Az árak magukért beszélnek, és nyilvánvaló, hogy az Amazon is rájött, hogy nem a hardverben van a nagy pénz, hanem a mögöttes prémium szolgáltatásokban. Az Amazon áruházában jelenleg 18 millió zeneszám, film, tv-sorozat, könyv, magazin, alkalmazás és játék található meg.

További részletek az Amazon oldalán vagy itt.


Címkék: , , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Facebook: vagy megszoksz, vagy megszöksz

A Facebook, a közösségi oldalak egyeduralkodója, ahogyan azt korábban is megírtuk, számos újdonságot fejlesztett ki az elmúlt hónapokban, felhasználói (nagy)...

Close