mobil no image

Létrehozva: szeptember 23rd, 2011 | by itarena

2

Az Amazon és az Android

Az Amazon a világ egyik legnagyobb internetes könyváruháza. Volt. Mára gyakorlatilag mindennel foglalkoznak, többek között könyvolvasókat fejlesztenek, mint például a Kindle, de van saját Android Market-jük, sőt hamarosan tablettel is előrukkolnak.

Nemrégiben röppent fel a hír, hogy az Amazon saját tablet gyártásába fog. A HWSW és a TechCrunch forrásai szerint a tablet Android alapokon fog működni, mégis teljesen különáll majd a Googe-féle Androidtól.

Az Android egy nyílt forráskodú platform, így bárki szabadon továbbfejlesztheti. Így tett az Amazon is, a 2.2-es verziótól leváltak a Google fejlesztési útjáról, és saját fejlesztésekkel folytatták. A felhasználói felület is sokban más, mint a megszokott, de a legtöbb alkalmazás továbbra is működni fog.

image

Fontos látni, hogy az Amazon is Cloud-szolgáltató, mint a Google: van saját felhő alapú zenelejátszója, videólejátszója, és ami a legfontosabb: saját Marketje, vagyis nem a megszokott Android Marketről kell alkalmazásokat letölteni, hanem az Amazon saját Appstore programjából, mely egyébként már most is elérhető, és a legtöbb Androidos készülékre telepíthető, sőt már Magyarországról is elérhetőek még a fizetős alkalmazások is.

Bevezető akció keretében pedig minden nap egy fizetős alkalmazást tölthetünk le ingyen. Az Amazon Appstore telepítésének mikéntjéről itt lehet olvasni.


Címkék: , , , ,2 hozzászólás: Az Amazon és az Android

  1. Pingback: itarena.hu » Az eddigi legolcsóbb könyvolvasó az Amazontól | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

  2. Pingback: itarena.hu » Megnyílt a Google zeneboltja | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Számos újdonság látott napvilágot a Facebook-on UPDATE

Az elmúlt hetekben többet fejlődött a Facebook, mint fél év alatt. Az újdonságok között találhatjuk a feliratkozásokat, az intelligens listákat,...

Close