it-tech no image

Létrehozva: szeptember 2nd, 2011 | by itarena

2

Milyen újdonságok lesznek még a Windows 8-ban?

A korábbi Windows 8 bemutató és pletykák óta számos információt megtudhatunk már a közelgő Windows 8-ról az új rendszer hivatalos fejlesztői blogjáról.

Az újdonságok közül hármat emelnék ki.

Az első, ami nagyon tetszett, a megújuló fájlmásolás művelete. Ezentúl ha egyszerre több fájlt másolunk a folyamatok egy ablakba csoportosulnak, melyeket egy kattintással megállíthatunk, vagy szüneteltethetünk. Ütközéskor a rendszer megkérdezi, hogy melyik verziót tartsuk meg. A döntésben miniatűrökkel, fájlmérettel és módosítás dátumával segít.

image

Szintén nagyon örvendetes, hogy a tényleg jól sikerült Ribbon elnevezésű szalagos menüt végre megkapja a teljes rendszer. Az új felületről egy kattintással és gyorsabban érhetőek el az egyes funkciók. Az Officehoz hasonlóan ha például egy képre kattintunk, akkor a felső menüsávban megjelennek új, képkezeléssel kapcsolatos műveletek is.

image

És végül, még egy hasznos újítás: ezentúl a Windows natívan kezelni fogja az ISO és VHD képfájlokat, így nem lesz szükség Daemon Toolsra.

Aki szeretné tovább követni a fejlesztés folyamatát, javaslom a http://blogs.msdn.com/b/b8/ címen elérhető fejlesztői blogot.


Címkék: , , , , , , ,2 hozzászólás: Milyen újdonságok lesznek még a Windows 8-ban?

  1. Pingback: itarena.hu » A Google mellett a Microsoft is megújul | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

  2. Pingback: itarena.hu » Mit kell tudni a Windows 8-ról? | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Bemutatkozott az ultravékony SAMSUNG Series 9

A SAMSUNG az utóbbi időben sorra hozza ki versenyképesebbnél versenyképesebb termékeit. Most a MacBook Air új vetélytársát, a SAMSUNG Series...

Close