it-tech no image

Létrehozva: augusztus 25th, 2011 | by itarena

0

Végre szélesvászonra vált az RTL és a TV2

image2011-ben a HD-tévék és a digitális adások korszakában már régen elég szánalmasnak lehetett csak nevezni, hogy a két legnagyobb kereskedelmi csatorna csak 4:3 arányú képet szolgáltatott. Így maradt a széthúzott kép, vagy a fekete felület, a felbontás minőségéről nem is beszélve.

Augusztus végétől azonban változik a helyzet: 29.-én elsőként az RTL Klub vált 16:9-es felbontásra, és ez nem csak a filmeket, hanem a saját készítésű műsorokat is érinti.

Szeptember 1-től pedig megkezdődik a TV2 és társcsatornái, a FEM3 és a PRO4 16:9 arányú sugárzása is. A képarány váltás nem jelenti azonban sajnos azt, hogy változna a felbontás, így a HD műsorok sugárzására még mindig várni kell. Valószínűleg még néhány évig el fog tartani mire minden szolgáltató átáll az új technikára, de legalább látszik az igyekezet: például a Viasat 3 már most is sugároz néha 16:9-es felbontásban műsorokat.

Mindenesetre a két csatorna sok mindent bevet majd szeptembertől: valóságshow-k, sorozatok, tehetségkutatók, így aki kedveli az ilyesfajta műsorokat, az nem fog hiányban szenvedni.

További részletek:


Címkék: , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Outlookosodik a Gmail és szebb lett a Docs

A designváltás és a People Widget megjelenése csak egy lépés volt a Gmail fejlődéstörténetében. A most megjelent Előnézeti Panel elnevezésű...

Close