it-tech no image

Létrehozva: augusztus 17th, 2011 | by itarena

0

Egyre kikerülhetetlenebb a Google Maps

Már csak azért is, mert nincs értelme kikerülni. Az elmúlt hónapokban ugyanis olyan újdonságokat kapott a Google Maps mobilos verziója, hogy gyakorlatilag másnak nemigen lesz esélye felülkerekedni a Google megoldásain, kivéve azt az apró tényt, hogy a Google Mapshez aktív mobilnet előfizetés szükséges, szemben az offline megoldásokkal.

image

Jelenleg “200 millióan használják a Google térképszoftverét, és ebből 40 százalék mobilfelhasználó. A Google Maps Navigációját 20 millióan tesztelték eddig világszerte, a felhasználók 20 milliárd kilométert vezettek a szoftver segítéségével.” [Android.rook.hu]

image

A Google Maps mobil verziója tehát teljes körű navigációra képes immáron Magyarországon is, természetesen naprakész adatokkal, és gyalogos üzemmóddal is. A navigáció képes felhasználni a StreetView képeit is (fenti ábra), és azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy már a teljes BKV menetrendet is tartalmazza.

image

A mai napon pedig ismét bővült egy kis aprósággal a térkép: egy adott helyre kattintva megjelenik egy kis popup (Bubble Buttons, Labsben kapcsolható be), melyben találunk egy telefonkagylót amivel azonnal felhívhatjuk az adott helyet, vagy akár oda is navigálhatunk (fenti kép).


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Facebook iframe aloldal varázsló SocialTimes módra

Mindenki látott már – leginkább az ismertebb márkák – Facebook oldalain ún. aloldalakat, melyek a bal oldali menüből érhetőek el....

Close