it-tech no image

Létrehozva: július 29th, 2011 | by itarena

0

Tovább terjeszkedhet a mindigTV platform

“A MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást használók számának növekedése meghaladta az 52 ezret a 2011 január-május közötti időszakban, ezzel a tető- vagy szobaantennával vehető digitális szolgáltatást immáron több mint 220 ezren használták május végén.” – tudhatjuk meg az Antenna Hungária sajtóközleményéből.

image

Most azonban végre további áttörés várható a szolgáltatásban, ugyanis a mobiltévének szánt, és egyébként szerte Európában bukott DVB-H szolgáltatás megszüntetésére engedélyt kapott az Antenna Hungária (AH), így ezt a frekvenciát DVB-T műsorok választékának bővítésére fordíthatja.

A geeks.hu információi szerint a B multiplex csatornatovábbításra használható sávszélessége 25 Mbit, amely konfigurációtól függően akár tíz SD vagy három HD felbontású adó továbbítására is alkalmas. Jelenleg az A és a C multiplex használt mindigTV és mindigTV extra szolgáltatásra. Egyébként az AH az A,B,C multiplex mellett 2013. január 1-én további két multiplexhez jut, ahol szintén e szolgáltatás (és remélhetőleg a HD műsorok) bővítésére is lesz elegendő hely.


Címkék: , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Végre itthon is beindulhat az NFC

Egy korábbi cikkben már részletesen bemutattam az RFID és NFC technológiát, annak előnyeit és a mobilokat. Amióta a Google és...

Close