it-tech no image

Létrehozva: július 27th, 2011 | by itarena

2

Végre itthon is beindulhat az NFC

Egy korábbi cikkben már részletesen bemutattam az RFID és NFC technológiát, annak előnyeit és a mobilokat. Amióta a Google és az Android is támogatja a technológiát, egyre gyorsabban fejlődik, és egyre több készülék támogatja.

Ennek a bejegyzésnek az apropója, hogy a három magyar mobil szolgáltató, a T-Mobile, a Vodafone és a Telenor, valamint az OTP és a SuperShop összefogott és megalapították a Magyar Mobil Tárca Egyesületet. Mivel a SuperShop és az OTP PayPass kártyaelfogadó helyek a piac jelentős részét lefedik, így van rá esély, hogy viszonylag gyorsan elterjedjen a technológia. Az egyesület célja nyilvánvalóan a szabványok kidolgozása, és a szolgáltatók közötti egységesség bevezetése, illetve a partnerek és elfogadóhelyek bővítése.

image

Mobilfizetési rendszerek jelenleg is vannak, ám ezek nem hoztak nagy sikert, hiszen nem működtek minden szolgáltatónál, és SMS alapú fizetésekről beszélhettünk.

A jövőben tehát lehetővé válhat a régóta kergetett vízió, miszerint egyetlen mobilunkkal fizethetünk többféle kártyát emulálva.

Néhány kapcsolódó cikk:


Címkék: , , , , , , , , ,2 hozzászólás: Végre itthon is beindulhat az NFC

  1. Pistabaaa^ says:

    Helyes! Várjuk szeretettel – mihamarabb! :)

  2. Pingback: itarena.hu » Kipróbáltuk: Google Wallet Magyarországon | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
mpont – 1 helyen a mobilweb

Korábban is készültek már wapoldalakat összegyűjtő oldalak, és a startlap is rendelkezik mobil verzióval, azonban úgy gondoltuk, nem lenne rossz,...

Close