it-tech no image

Létrehozva: július 3rd, 2011 | by itarena

1

Önkiszolgáló pénztárak a TESCO-ban

Tavaly decemberben nyíltak meg az első, pénztárost nem igénylő önkiszolgáló kasszák a TESCO Dunakeszi-Fót áruházában. A dolog külföldön már régóta ismert, sőt már itthon a 2010-es GINNT EXPO-n is láttam hasonló megoldásokat a GS1 jóvoltából, ez látható a videón is.

 

Most azonban a felújított gyöngyösi TESCO-ban volt szerencsém személyesen is kipróbálni a jövő pénztárgépeit. Az automata kasszák használata rendkívül egyszerű, ráadásul egy hang folyamatosan mondja, hogy mit kell csinálnunk. Egyesével le kell csipogtatni a termékeket, majd a jobb oldali mérlegre helyezni, súlyellenőrzés céljából. A vásárlás végén megadhatjuk, hogy hány szatyrot szeretnénk venni, és kiválaszthatjuk a fizetés módját: készpénz, vagy bankkártya. A bankkártyás terminálokat is mi használhatjuk, viszont minden kártya esetén kérnek PIN kódot a biztonság miatt. Van mód vegyes (készpénz+kártya) fizetésre is, valamint a rendszer a TESCO clubkártyát is kezeli. A biztonság érdekében egy munkatárs figyeli a 4 kasszát, aki egyébként segít is a használatban, illetve minden önkiszolgáló kassza felett van kamera.

2011-07-02 12.35.00

Elsőre nagyon tetszett, és meglepően jól, gördülékenyen működött, és nem csak a fiatalok használták. A kérdés már csak az, hogy megérett-e már a magyar társadalom erre?


Címkék: , , , , ,Egy hozzászólás: Önkiszolgáló pénztárak a TESCO-ban

  1. Pingback: Nem is tudtam, hogy van már ilyen: önkiszolgáló pénztárgépek a TESCO-ban | szimpatikus.hu trackback proxy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Itt a közösségi Google+ – vajon most sikerül?

Sok próbálkozás és a Facebook szorongatása után a Google talán még az eddiginél is jobban pörög. Számos újdonságot jelentett be...

Close