it-tech no image

Létrehozva: június 9th, 2011 | by itarena

0

Vezeték nélküli fullHD monitorok a Samsungtól

Az új, 23 és 27 hüvelykes méretben kapható Full HD 1080p felbontású monitor talpában még dokkoló-állomás is található, a vezeték nélküli csatlakoztathatóság pedig rendkívül kényelmes és praktikus notebookok és netbookok használata esetén. Ez a világ első USB 3.0-s csatlakozóval ellátott monitora.

Hamarosan Magyarországra is megérkezik a Samsung új, vezeték nélküli, Full HD felbontású monitora. A CA750 talpában egy dokkoló-állomás található, mellyel megszűntethető a laptopokba áramló kábelrengeteg, és az internetkapcsolattól a különböző perifériákig minden csatlakoztatott eszköz vezetéke a monitorba érkezhet.

A talpban található dokkoló-állomás HDMI, USB, Ethernet/LAN, RGB és Audio portokat tartalmaz, így szinte bármilyen eszköz csatlakoztatható hozzá. Ezáltal a nyomtató, a vezetékes internet, a háttértárolók és más eszközök nem a laptopba, hanem a monitorhoz csatlakoznak, ami lényegesen rendezettebb állapotot teremt az asztalon, és tovább segíti a felhasználók mobilitását. A notebookba csupán egy vezeték nélküli USB-s adapter kerül, amely egy méteres távolságon belül automatikusan felismeri a monitort, és az ahhoz csatlakoztatott perifériákat.

samsungca750-2l

Samsung CA750 (jobb oldalon)

A CA750 emellett USB 3.0-ás hubként is funkcionál. Az USB 3.0 adatátviteli sebessége tízszerese az előző generációénak, ráadásul rajta keresztül a mobil eszközök feltöltése is kétszer olyan gyors, mint a hagyományos, fali csatlakozó használata esetén.

Az új monitor kényelmesen használható, hiszen egy dupla csuklós megoldásnak köszönhetően a képernyő dőlésszöge és magassága egyaránt állítható. Az automatikus konfigurációval a készülék magától beállítja az optimális felbontást, az „automatikus kikapcsolás” funkció pedig azonnal kikapcsolja a monitort, amikor kihúzzák az USB-kábelt a notebookból, ezáltal csökkentve az energiafelhasználást.

A monitorok várhatóan 2011. június közepén érkeznek Magyarországra.
A C23A750X ajánlott fogyasztói ára bruttó 129 900 Ft, a C27A750X ajánlott ára bruttó 173 900 Ft lesz.

Forrás: SAMSUNG Sajtóközlemény


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Két “új” gomb: +1 és Follow

Körülbelül két hét leforgása alatt, szinte egy időben vált elérhetővé a Google Like gombja, vagyis a +1, és a Twitter...

Close