it-tech no image

Létrehozva: június 6th, 2011 | by itarena

3

Bemutatták a Windows 8-at

Közeleg a Windows 8 első publikus bétájának időpontja, csak még senki nem tudja mikor fog megjelenni. Mindenesetre a múlt héten végre hivatalosan is bemutatták a Windows következő verzióját.

A Windows 8-cal kapcsolatban a két leglényegesebb dolog, hogy elvileg a hardverigénye megegyezik a Windows 7 hardverigényével, és hogy minden program és driver ami ment Windows 7 alatt, az itt is fog. Ezen kívül gyakorlatilag semmilyen változás nem várható leszámítva azt az apróságot, hogy teljes mértéken átrajzolták a felhasználói felületet.

image

A következő videón látható, hogy az új Windows gyakorlatilag a Windows Phone 7-től kölcsönözte a legtöbb látványelemet. A koncepció az, hogy tableten, netbookon, notebookon, és asztali számítógépeken is ugyanazt a rendszert fogják tudni használni a felhasználók, sőt nem csak x86 és x64 architektúrán, de ARM-en is. Szerencsére a felület jelenleg olyan, mintha lenne egy launcherünk, vagyis egy új menünk és abban futnak majd bizonyos alkalmazások, de a videón is látható, hogy amint komolyabb munkáról van szó, például Excelt használunk, úgy elindul a már Windows 7-ben megszokott tálca és felület.

 

Pletykák

A videón egyébként már látszik az Internet Explorer 10 előzetese is. Ezeken kívül már korábban számos érdekességre fény derült, amit valószínűleg tartalmazni fog az új rendszer. Az egyik, hogy elvileg a rendszer alkalmas lesz a Windows Live felhőalapú szolgáltatásainak használatára, vagyis lehetővé válhat, hogy amikor bekapcsoljuk számítógépünket, akkor bejelentkezni a Windows Live accounttunkkal kell majd, viszont akár milyen gép elé ülünk le ugyanúgy el fogjuk tudni érni fájljainkat.

image

Az Apple operációs rendszeréhez hasonló időkép funkcióról is jelentek már meg képernyőképek, mely lehetővé teszi, hogy hozzáférhessünk például dokumentumaink korábbi verzióihoz.

image

Egy másik változás, hogy az Office-ban debütált ribbon menürendszert minden rendszeralkalmazás megkap majd, így például az Intéző is. Végre egységes felületet kaphatunk majd.

image

Arról egyelőre nem tudni biztosat, hogy mikor fog megjelenni az új Windows, ugyanis hangoztak már el olyan információk is, amelyek szerint már jövőre megérkezhet, de  később ezt az információt tagadták.

További érdekes cikkek Windows 8-cal kapcsolatban:


Címkék: , , , ,3 hozzászólás: Bemutatták a Windows 8-at

  1. Pingback: itarena.hu » Hová tartanak a jövő operációs rendszerei?

  2. Pingback: itarena.hu » Milyen újdonságok lesznek még a Windows 8-ban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Digitális újságosstand Magyarországon

Bár a szolgáltatás nem most indult, mégis most lehet egyre több hirdetésben hallani róla, és talán a technika és az...

Close