mobil no image

Létrehozva: május 30th, 2011 | by itarena

0

cirka – a magyar koncert és partykereső

Mindig nagy örömömre szolgál bemutatni a kezdő magyar vállalkozásokat, szolgáltatásokat, nincs ez másként a cirka esetében sem. A letisztult, jól használható magyar bulikereső szolgáltatásról Somodi Tiborral, az egyik fejlesztővel beszélgettem.

– Szia, bemutatnád a cirkát röviden az olvasóknak?
– A cirka egy hely és időpont alapú koncert és partykereső alkalmazás, mobilra és webre.

– Honnan jött a cirka ötlete?
– Tavaly februárban keresett meg Lez (Megyer László) azzal, hogy csinál egy partykereső alkalmazást, van-e kedvem csatlakozni. Elsődlegesen azon okostelefon-felhasználóknak akik éjszaka járják Budapestet. Mivel én is hiányoltam már egy ilyen appot, örömmel beszálltam a fejlesztésbe.

image image

– Mennyi ideig tartott a fejlesztés, milyen eszközöket használtatok?
– Amikor csatlakoztam már volt egy működő verzió, azt kezdtük el átdolgozni. Ahogy az lenni szokott, ma már nyomokban sem emlékeztet a felület arra a verzióra. A webes alkalmazás elkészítéséhez GWT-t használunk. Az alkalmazás a Google Appengine pythonos változatán fut. Menet közben elkészült az iPhone és az Android alkalmazás is. Szóval a cirka több mint egy éve fejlődik, igaz munka mellett csináljuk többnyire hétvégén.

– Hányan és kik dolgoztok rajta?
– Az ötletgazda Lez aki a backendet és az Android alkalmazást fejleszti. Az iPhone alkalmazást Mihalicza József készíti. Jómagam a webes frontend elkészítésével foglalkozom.

– Milyen további fejlesztések várhatóak?
– Várhatóak apróbb fejlesztések, például a kedvenc események listázása, lehetőség előadók kedvencnek jelölésére. A következő nagyobb léptékű tervünk az eseményfeltöltés elkészítése. Ötlet szinten felmerült például a szórólapfeltöltés a bulikhoz.

– Mit vártok a cirkától a jövőben, mi a célotok vele?
– A következő hónapok a folyamatos fejlesztések mellett a terjesztéssel, reklámozással fognak telni. Az okostelefonok új lehetőségeket nyitnak a programajánlásra, ezt szeretnénk meglovagolni

– Köszönjük a válaszokat, a szolgáltatás elérhető a cirka.hu weboldalon.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Újdonság: People Widget a Gmailben

Mostanában egyre több Gmail Labs kerül át a nyilvános Gmailbe, és nemrégiben megújult a felső menüsáv is. Látszik, hogy újra...

Close