web no image

Létrehozva: május 24th, 2011 | by itarena

0

RSS és Atom XML források konvertálása

Bár ez a dolog tényleg nem gyakran jön elő egy mindennapi felhasználónál, szerintem fejlesztők számára igen hasznos eszközt találtam.

Az RSS-ről már a legtöbben hallottunk (weboldalakon kis narancssárga ikon). Ez egy XML alapú forrás, melyet RSS olvasókba beillesztve értesülhetünk például a legfrissebb hírekről. Létezik azonban egy másik jól elterjedt szabvány is, az Atom, mely az RSS különböző verzióiból származó tapasztalatok alapján készült. A Google is előszeretettel használja az utóbbit, például a Blogger vagy a Gmail, esetleg a Google Reader esetén.

Felhasználói szempontból nincs is ezzel semmi probléma, a legtöbb feedolvasó kezel minden formátumot, fejlesztői oldalról azonban bizony hasznos, ha a Google Atom forrásaiból könnyedén tudunk RSS-t előállítani. És végül elérkeztünk oda, amiért ez az írás megszületett.

A Yahoo egyik oldalán találtam rá, az alábbi címen:
http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=PicO8ejT3BG6sr1Uy6ky6g

Az oldalon megadjuk az Atom forrást és választhatunk kimenetet, többek között RSS-t is. A megoldás előnye, hogy ugyanúgy egy hivatkozást kapunk, a konverziót a Yahoo végzi.

image

Ha már ilyen szépen összegyűltünk RSS és Atom témában akkor álljon itt két PHP alapú Atom és RSS feldolgozó webcíme, melyek közül mindkettőt használtam már éles rendszerben és meg vagyok velük elégedve.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Álláskeresés okosan, okos mobilokkal

Miért ne használhatnánk okostelefonjainkat álláskeresésre is? Egyre több ilyen alkalmazást mutattak be ugyanis az elmúlt hónapokban. Elsőként a Profession, a...

Close