web no image

Létrehozva: május 18th, 2011 | by itarena

0

A Skype és a Nokia után a Facebookkal erősít a Microsoft [UPDATE]

Persze most nem felvásárlásról van szó, csupán egy szorosabb együttműködésről. A Microsoftnak ugyanis eddig is volt részesedése a Facebookban (2007. októberében 240 millió dollárért vásárolták meg az 1,6%-át) ezért találunk Bing (Microsoft keresője) találatokat a Facebookon és ezért a Bing Maps-et használja a Facebook a Check-in (bejelölöm, hogy hol vagyok) szolgáltatásaihoz.

A Microsoft idén februárban egyezséget kötött a Nokiával a Windows Phone 7 kapcsán, emellett a Blackberry-vel is, miszerint a Bing keresőjét fogják használni. Sőt vannak már olyan pletykák is miszerint a Microsoft az egész Nokiát felvásárolná. Ami szép lenne, mert piaci értéke körülbelül 32 milliárd dollár, és nemrég vásárolták fel a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért, ami a Microsoft eddigi legnagyobb vásárlása volt. Mindenesetre az egyértelműen látszik, hogy a Microsoft nagyon nyomul és nagyon nem akar elfelejtésbe kerülni a Google, az Apple, vagy a Facebook miatt. Ilyen dolgokról írt Webisztan is.

Mostani fejlesztésük igazából a Bing továbbfejlesztéséről szól közösségi (értsd: Facebook) elemek felhasználásával. Ha ugyanis be vagyunk jelentkezve a Microsoft szolgáltatásaiba (live.com, hotmail.com, bing.com) a LiveID-val (régebben MSN felhasználónév és jelszó) és összepárosítottuk fiókunkat a Facebookkal, akkor a keresési találatok mellett meg fog jelenni, hogy melyik ismerősünknek tetszik az adott oldal. Sőt arra is találtak megoldást, hogy ha például egy hírportálra keresünk, akkor a keresőben az adott oldalon legtöbbet like-olt cikkek jelenjenek meg (jobb oldali kép)

image  image

 

További újdonságok (összesen 6) itt olvashatóak: http://itcafe.hu/hir/microsoft_bing_facebook.html

[UPDATE]: közben a Google sem ült a babérjain, érdekes módon kísértetiesen hasonlító megoldással állt elő: http://socialtimes.hu/articlepage/?article=1051-kozossegi-keresessel-ujit-a-google

image


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Mi fán terem a Chrome OS?

Sokan még a Google Chrome böngészőjét sem ismerik, nem hogy tudnák, hogy mi is az a Chrome OS. Ezért úgy...

Close