it-tech no image

Létrehozva: május 11th, 2011 | by itarena

1

Végül a Microsoft vette meg a Skype-ot

imageMost már hivatalos: nem a Google, nem a Facebook, hanem a Microsoft vásárolta fel a VoIP-óriást. A Skype a Microsoft eddigi legnagyobb vásárlása volt: 8,5 milliárd dollárban egyeztek meg.

Nagyon érdekes szerintem a végeredmény, mert az ember azt gondolná, hogy a Google-nek ott a GTalk, a Microsoftnak a Live Messenger, a Facebooknak pedig még nincs hangalapú szolgáltatása, így jogos lett volna, ha náluk landol a Skype. Ennek ellenére mégis a Microsoft nyert, valószínűleg azért, mert egyes források szerint közel kétszer annyit kínált mint versenytársai.

A 600 millió Skype felhasználó nem kevés, már ha csak a hirdetési platformot nézzük, arról nem is beszélve, hogy jelentős előnyre tehet szert a Microsoft, ha a Windows Phone 7 alapból tartalmazni fogja.

Vajon hová tart a Windows Phone 7? Nemrég megegyeztek a Nokiával a WP7-es telefonok gyártásáról, továbbá hamarosan a Blackberryk keresője is alapértelmezetten Bing lesz. Most pedig felvásárolták a Skype-ot. Érdekes jövő elé nézünk ami a mobilplatformokat illeti.

További információk:


Címkék: , , , , , , , , ,Egy hozzászólás: Végül a Microsoft vette meg a Skype-ot

  1. Pingback: itarena.hu » A Skype és a Nokia után a Facebookkal erősít a Microsoft [UPDATE]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Android újdonságok a 2011-es Google I/O-ról

Percekkel ezelőtt ért véget a Google idei Androidos újdonságokat bemutató előadása. Néhány bejelentésre már vártunk, mások pedig egészen meglepőek voltak....

Close