mobil no image

Létrehozva: május 10th, 2011 | by itarena

2

Android újdonságok a 2011-es Google I/O-ról

Percekkel ezelőtt ért véget a Google idei Androidos újdonságokat bemutató előadása. Néhány bejelentésre már vártunk, mások pedig egészen meglepőek voltak.

Néhány szóban:

Napokon belül elindul a http://music.google.com/music/ címen elérhető, beta fázisban lévő Google Music zeneszolgáltatás (sajnos csak az USA-ból). A szolgáltatás lényege, hogy bármilyen eszközről elérjük az összes zenénket.

Bemutatták a Honeycomb tabletekre optimalizált Android új verzióját, a 3.1-et, valamint megnevezték az Ice Cream Sandwich platformot, mely azt jelenti hogy innentől egy operációs rendszer lesz minden eszközön. Erről több információt nem lehetett megtudni, viszont azt igen, hogy a Honeycomb már a Google TV-ken is elérhető.

image image

Emellett elindul a Google videószolgáltatása is, amely segítségével filmeket kölcsönözhetünk készülékeinkre. Ha megvásárolunk egy filmet, akkor azt akár a telefonunkon, akár a tabletünkön vagy a tévénken is megnézhetjük, de csak egy ideig, ugyanis meghatároznak egy időintervallumot, amelyen belül a film elérhető.

Megalapítottak egy közösséget, melybe az alábbi gyártók csatlakoztak első körben: Verizon, HTC, Samsung, Sprint, Sony Ericsson, LG, T-Mobile, Vodafone, Motorola and AT&T. A "szövetség" lényege, hogy innentől ezen cégektől vásárolt készülékek garantáltan megkapják a legújabb frissítéseket a vásárlástól számított 18 hónapon át.

És talán ami a legérdekesebb volt, az Android@Home elnevezésű projekt bemutatása, mely lehetővé teszi, hogy Androidos készülékeinkről gyakorlatilag bármilyen otthonunkban lévő hardvert kezelhessünk legyen az egy egyszerű lámpa, mosógép, vagy szobabicikli.

És egy kis statisztika:

  • 100 millió aktivált Android eszköz
  • 400,000 új eszközt aktiválnak naponta
  • 200,000 ingyenes és fizetős alkalmazás Android Marketben
  • 4.5 milliárd alkalmazásletöltés.

A rendezvény itt követhető:

http://www.google.com/events/io/2011/index-live.html


Címkék: , , , , , , ,2 hozzászólás: Android újdonságok a 2011-es Google I/O-ról

  1. Pingback: A legfrissebb Android újdonságok a Google I/O-ról már magyarul, röviden | szimpatikus.hu trackback proxy

  2. Pingback: itarena.hu » Fizetős Android Market Magyarországon is! Most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Színskála készítő nem csak designereknek

Webdesignerként és kiadványszerkesztőként gyakran ütközhet az ember a megfelelő színek kiválasztásának problémájába. A most bemutatott Color Scheme Designer egy kiválló...

Close