web no image

Létrehozva: május 9th, 2011 | by itarena

0

Színskála készítő nem csak designereknek

Webdesignerként és kiadványszerkesztőként gyakran ütközhet az ember a megfelelő színek kiválasztásának problémájába. A most bemutatott Color Scheme Designer egy kiválló eszköz több különböző algoritmus alapján kiválasztott paletták vizuális megjelenítésére.

A http://colorschemedesigner.com/ webcímre ellátogatva egy nagy színes kört találunk. A felső 6 gombbal kiválaszthatjuk hogy milyen algoritmus szerint keverje ki a program a színeket (mono, compleement, triad, tetrad, analogic, accented analogic). Ezt követően a színkörben mozgatva a pontokat a jobb oldalon összeillő színpalettát (Pantone, RGB) kapunk.

image  image

Ha az egeret a színek fölé visszük, megjelenik annak Hexa kódja is. A palettákat Photoshop és Gimp palettafájlként, valamint HTML/CSS fájlként is exportálhatjuk, sőt van lehetőségünk minta weboldalak megnézésre is a kiválasztott színekkel.

Egy nagyon hasznos, ingyenes segédeszköz.


Címkék: , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Videókonvertálás Androidra, iPhone-ra egy kattintással

Többféle módszer létezik számítógépünkön lévő filmjeink mobil eszközökre konvertálására, azonban gyakran el lehet veszni a beállításokban. A Miro Video Converter...

Close