mobil no image

Létrehozva: április 20th, 2011 | by itarena

1

Már a Vodafone is garantál

Április 16.-tól a Vodafone is garantált fel- és letöltést ígér. Eddig csak a T-Mobile büszkélkedhetett ilyen prémium szolgáltatással. A Telenor továbbra is vár.

"A garantált sávszélesség a hazai szabályozás értelmében az a minimális átviteli sebesség a hálózaton, melyet az operátor az esetek legalább 80 százalékában biztosít." [ITcafé]

A jelenlegi garantált értékek az alábbi táblázatból kiolvashatóak:

image

Mostanság kínozzák is egymást a nagyok, nem telik el úgy hét, hogy ne jelenne meg mobilinternettel kapcsolatos hír. Zajlik a verseny a gyorsabb szolgáltató címért, és az ügyfelekért. A HWSW szerint azonban a dolog hátterében más áll:

A kormány szándéka ugyanis, hogy rövidesen értékesítse azokat a frekvenciákat, melyeket felhasználva a mobilszolgáltatók tovább bővíthetik portfóliójukat, vagy szolgáltatási területüket, a három hazai operátornak pedig jól felfogott érdeke, hogy a frekvenciákat ne egy újonnan érkező piaci szereplőnek adja az állam. Egy új szereplő érkezése mindig versenyélénkítő hatással bír (ahogy ez történt 1999-ben a Vodafone megjelenésével is), a szolgáltatók pedig az efféle PR- és marketingakciókkal azt a látszatot kelthetik, hogy a piacon élénk verseny folyik – tehát nincs szükség arra, hogy a kormány beavatkozzon azzal, hogy megkönnyíti egy új szolgáltató színre lépését.

Kapcsolódó érdekes cikkek:


Címkék: , , , , , ,Egy hozzászólás: Már a Vodafone is garantál

  1. Pingback: itarena.hu » Femtocellák Magyarországon a Vodefone-tól

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
T-Mobile mobilTV Android-on és iPhone-on

2011. február közepétől érhető el a Magyar Telekom saját fejlesztésű műsorújság alkalmazásának, a "Műsorújság"-nak a 2.0-ás verziója, mellyel az iPhone...

Close