web no image

Létrehozva: április 18th, 2011 | by itarena

0

NeedCube: Új módszer az online kereskedelemben

10 évvel ezelőtt ha valaki azt mondta volna, hogy lesz a weben egy olyan közösségi oldal, amelyet 600 millióan használnak majd, gyaníthatóan kétséggel fogadtuk volna a kijelentést. A jövőt az olyan kezdeményezések határozzák meg, amelyek a berögzült sémákkal szakítva, új utakat keresnek.

needcube_avatar2Az egyik hazai webes startup, a needcube.hu is ily módon próbálja meg, alapvetően átformálni az online piacteret. Náluk nem a kínálaton van a hangsúly, hanem a keresleten. Vagyis nem a vevő az, akinek keresgélnie kell, hogy az igényeit kielégítse és nem az eladó az, aki hátradől és várja a vevőket. Elgondolásuk szerint az eladók versenyeznek majd a vevők igényeiért.

A needcube.hu szolgáltatásának ötlete lehetővé teszi, hogy a kínálat találjon rá a keresletre. Az oldalon a konkrét felhasználói igények mozgathatják a kínálati oldalt és nem fordítva. Természetesen a siker kulcsa itt is az, hogy a felhasználó tudja mire van szüksége és meg is tudja fogalmazni azt 2-3 érthető mondatban.

Ahhoz, hogy a keresletre rátaláljon a kínálat, az oldal támogatja az eladókat is kulcsszavas feliratkozás lehetőségével. Így ha az adott eladó által rögzített kulcsszót tartalmazó igényt visz fel valaki, az eladó azonnal értesítést kap és létrejöhet az árucsere.


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
TeamViewer: távvezérlés bárhonnan, egyszerűen

A Windows beépítetten tartalmazza a "Távoli Asztal" (Remote Desktop) elnevezésű programot, melynek segítségével távolról is el tudjuk érni gépünket. A...

Close