it-tech no image

Létrehozva: április 15th, 2011 | by itarena

0

TeamViewer: távvezérlés bárhonnan, egyszerűen

A Windows beépítetten tartalmazza a "Távoli Asztal" (Remote Desktop) elnevezésű programot, melynek segítségével távolról is el tudjuk érni gépünket. A programnak azonban számos gyengéje van, tűzfal és/vagy router mögött sem egyszerű beállítani. Szerencsére van megoldás.

A TeamViewer nevű ingyenes alkalmazást csak le kell tölteni a www.teamviewer.com webcímről, és már használhatjuk is. Indulás után a program kiír egy azonosítót és egy jelszót. Ugyanígy telepítsük fel egy olyan gépre is a programot, ahonnan vezérelni szeretnénk ezt a gépet. A TeamViewer indítása után itt írjuk be a vezérelni kívánt gép azonosítóját (Partner ID), majd csatlakozás után a jelszavát és már irányíthatjuk is a távoli gépet.

image

A program képes FTP és VPN kapcsolatra is, és Linux, Mac sőt Android platformon is elérhető. Ezt ki is próbáltam, mobilnethez képest is teljesen gyors és tökéletesen működik, átvehetjük az egér, és a billentyűzet irányítását is (a képen Windows 7 alatt, Chrome-ban látszik az itarena.hu)

IMG_0120


Címkék: , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Hamarosan itt a YouTube tévé

Egyre többet nézünk videós tartalmakat az interneten, és erre leginkább a YouTube-ot használjuk. Vannak azonban olyanok, akik még mindig szívesebben...

Close