it-tech no image

Létrehozva: április 10th, 2011 | by itarena

0

Átlátszó kijelzők? Hibrid EInk/LCD tabletek?

2011. március 31.-én a SAMSUNG bejelentette, hogy elkezdi gyártani az átlátszó LCD kijelzőit. A kijelzőkről részletesen már írtam korábban. Már magában ez is elképesztően jól néz ki (lásd videó), de ha mindezt kombináljuk az EInkkel, akkor egy egészen meglepő eredményt kapunk.

transparent-lcd-2 transparent-lcd-3

Kezdjük sorban: A SAMSUNG átlátszó kijelzője. "A Samsung az idei CeBIT-en mutatta be először az átlátszó, érintésérzékeny LCD-kijelzőjét, akkor egy 46 hüvelykes, 1920×1080 pixel megjelenítésére képes panelt láthatott a közönség, amelynek egy kisebb, “mindössze” 22 hüvelykes változatának indult meg a tömeggyártása a napokban." [HWSW] Azóta még kisebb verzióban is elérhető a termék.

A videó magáért beszél:

 

A múlt héten mutattam be az Amazon Kindlet, egy EInk-en alapuló könyvolvasót. Az ilyen eszközök lényege, hogy nagyon keveset fogyasztanak, és nincs háttérvilágításuk, így könyvet olvasni rajtuk nagyon kellemes, viszont maga a kijelző még nagyon lassan reagál felhasználói beavatkozásra. Ide kapcsolódik, hogy már vannak napilap méretű EInk kijelzők az LG-től, illetve hogy megjelent a színes verziójuk is.

LG_eink_01  hanvoncoloreinkereader01

Ami viszont talán még ennél is szebb megoldás, ha a két fenti technológiát egy eszközben egyesítik, ezen dolgozik most az Apple. Így például az iPadban lehetőség lenne kiválasztani hogy mondjuk az alsóbb rétegen lévő EInk kijelzőt használjuk olvasásra, vagy a felette elhelyezkedő LCD-t. Nagyon várjuk az első ilyen termékeket, melyek nem csak szem hanem akkumulátor kímélők is.


Címkék: , , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Weboldalkészítés Dropbox módra

A Dropbox szolgáltatás lényege, hogy egy regisztráció után bárhonnan elérhessük a szinkronizált fájljainkat, legyen az különböző asztali operációs rendszer, vagy...

Close