web no image

Létrehozva: április 2nd, 2011 | by itarena

0

+1: Lájkolás Google módra

Hamarosan itthon is elérhető lesz a Google Like-szolgáltatása. A Google már többször is megpróbált betörni a közösségi piacra (Wave, Buzz), mindeddig sikertelenül. Bár kétlem, hogy a most kitalált szenzációs szolgáltatás lenyomná a Facebook Like-ot, abban azért van valami, hogy rengeteg felhasználó használja a Google szolgáltatásait, gyakorlatilag mindig előttünk vannak, (Gmail, YouTube…) így valószínűleg használni is fogják.

image

Az új funkció lényegében annyit tud, hogy a felhasználó a Google keresési találatokat egy kis +1 feliratú gombbal megjelölheti, ezzel ajánlhatja ismerőseinek. A Google a globális plusz egyeket is fel fogja használni a releváns találatok megjelenítéséhez. (Ennyi haszna van) Az viszont nagy hátrány, hogy jelenleg nem integrálható weboldalakba, csak a keresési találatokban jelenik majd meg. Bár én összevonnám a YouTube tetszikezéssel is.

A szolgáltatás fokozatosan lesz elérhető, jelenleg csak az amerikaiak 2%-a használhatja. Egyértelműen látszik, hogy ez a funkció is a Google "nagy, közösségi" próbálkozásának (melyek egyes pletykák szerint Google Me lesz a neve) irányába megy, amelynek része a korábban megújított Google Profiles, melyről már írtam korábban. Az, hogy a pluszegyezés egyesítve lesz-e a Google Buzz-al, egyelőre nem tudni, bár szerintem igen.

A szolgáltatás oldala: http://www.google.com/+1/button/


Címkék: , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Nincs mobilnet túlforgalmazási díj a T-Mobile-nál!

Péntektől, vagyis 2011. április 1-től megváltoznak a T-Mobile mobilnetes díjcsomagjai. Eltűnik a túlforgalmazási díj, kisebb csomag is megjelenik, viszont a...

Close