it-tech no image

Létrehozva: március 27th, 2011 | by itarena

1

Facebook ismerőseink adatainak exportálása

Ahogyan egyre több közösségi oldalt, levelező rendszert használunk, egyre nehezebb karban tartani a kontaktlistánkat. Az Androidnak hála a Gmailben található ismerősök automatikusan szinkronizálhatóak a készülék telefonkönyvével, tehát a Gmail egy jó kiindulási pont, célszerű más oldalak kontaktlistáját is ide importálni. De hogyan exportálhatjuk ki Facebook ismerőseink adatait?

A Facebook értelemszerűen alapból nem tartalmazza a funkciót, azonban egy Chrome pluginnal könnyedén elvégezhetjük a műveletet. Látogassunk el a Facebook Friend Exporter nevű kiegészítő weboldalára Chrome böngészőből, majd kattintsunk az Install gombra.

image

Export Facebook friends

Ezután a képen is látható módon, ha megnyitjuk a Facebookot, a felső menüsorban egy új, Export friends! nevű gomb jelenik meg. Erre kattintva a program először megjeleníti egy oldalon az összes ismerősünk kis profilképét, majd a varázslón végigmenve elkezdi exportálni a kontaktokat egyesével. A folyamat időigényes, mert úgy működik, hogy a háttérben egyesével minden ismerősünk adatlapját megnyitja és kinyeri róla az adatokat.

Ha befejezte a letöltést, a  végén felkínálja, hogy mit csináljon a kontaktokkal: lehet CSV fájlba exportálni (Ezt Excelbe importálva, a vesszőt tagolásként használva jól áttekinthetjük a telefonkönyvünket, e-mail címeket), illetve a program egy kattintással képes a Gmail címtárába beilleszteni azokat. (Egy Imported from Facebook csoportba) Az így kinyert sorok tartalmazzák az ismerőseink születésnapját, e-mail címét is.

Ezek után már csak a Gmail címtárában kell az ismétlődéseket megszüntetni és készen is vagyunk. (További műveletek/Ismétlődések keresése és egyesítése)

image

Gmail ismétlődések kiszűrése


Címkék: , , , , , , , ,Egy hozzászólás: Facebook ismerőseink adatainak exportálása

  1. Pingback: Facebook ismerőseink adatainak exportálása | szimpatikus.hu trackback proxy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Megérkezett a várva várt Mozilla Firefox 4!

Az elmúlt hónapokban igencsak belehúztak a böngészőgyártó cégek. Nemrégen jelent meg az Internet Explorer 9, a Chrome 10, az Opera...

Close