it-tech no image

Létrehozva: március 15th, 2011 | by itarena

0

Megjelent az Internet Explorer 9 végleges verziója

Elérkezett a pillanat, a Microsoft a Firefox 4-et megelőzve jelentette meg új böngészőjét. A böngésző rengeteget változott a korábbi verziókhoz képest, s bár ennek ők biztos nem örülnek, de azt lehet rá mondani, hogy Chrome-osodott. Ami nem baj, sőt egyenesen jó hír. Egyszerűbb, könnyebben kezelhető felületet kapunk, persze a beállítások rész továbbra sem változott.

imageSzámos újdonság látott napvilágot a 9-es verzióval. Fejlesztői szempontból könnyedén lehet majd olyan weboldalakat szerkeszteni, melyek ún. Jump listet, felugró menüt használnak, vagy értesítéseket a tálcán, ahogyan az az ábrán is látszik. Másik “hasznos” funkció, hogy a navigáló gombok átveszik a weboldalak színvilágát. Megváltoztak a korábbi idegesítő felugró hibaüzenetek, figyelmeztetések is.

image image

Teljesítmény szempontjából is sokkal gyorsabb az új Internet Explorer: gyorsabban is indul, és az új JavaScript motornak hála, a weboldalak is sokkal gördülékenyebben működnek. És ami talán a legfontosabb: a böngészőben megjelent a hardveres gyorsítás, így a kihasználatlan videókártya dolgozhat webes tartalmak megjelenítésén. Ami pedig a szabványokat illeti, az új IE nagyobb hangsúlyt fektet rájuk, és a HTML5-öt is támogatja.

image

A most megjelent verzió csak SP2-es Windows Vistára, és Windows 7-re telepíthető.

Egyébként a leghíresebb és legrosszabb, 6-os verziót a Microsoft nagy erőkkel igyekszik eltűntetni a köztudatból, már egyre kevesebb weboldal támogatja a biztonsági problémák miatt, erre hozták létre a hetekben a http://ie6countdown.com/ weboldalt.

Nekem ami nem tetszett az új IE-ben, az a kissé öreges megjelenésű fülek és a levágott vissza gomb, de ennél nagyobb gondot okozott, hogy egyes weboldalak betűi (még a Facebook is) homályosnak tűnnek valószínűleg a hibás ClearType beállítások miatt, de akárhogy próbálkoztam, nem kaptam vissza a régebbi, megszokott látványt.

A böngésző letölthető a http://ie.microsoft.com webcímről. Én személy szerint átálltam Chrome-ra, és egyre több ismerősöm is így tett, mert sokkal gyorsabb, és kényelmesebb. Persze az IE9-et huzamosabb ideig kéne használni, hogy hosszabb távú véleményt nyilváníthassak.

Részletes, magyar nyelvű ismertetőt a http://itcafe.hu/cikk/internet_explorer_9/ címen lehet találni, fejlesztéshez szükséges információkat pedig itt: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/gg131029(v=vs.85).aspx


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Komponáljunk saját SMS, E-mail, vagy ébresztő hangot!

A demotivalo.com-on találtam egy kis flash file-t, mely segítségével egyszerűen zenét komponálhatunk. Korábban már kerestem egyedi, nem beépített SMS jelző...

Close