it-tech no image

Létrehozva: február 18th, 2011 | by itarena

0

SIM kártyáról futó Facebook kliens

Köztudott, hogy a mai, úgynevezett dinamikus SIM-kártyákra alkalmazások is telepíthetőek. Elkészült az első Facebook kliens, mely SIM-kártyáról fut, így szinte a világ összes telefonja képes lesz elérni a közösségi oldalt.

Emlékszünk még a Nokia 3310-es WESTEL menüjére? Már akkor is tudtunk e-mailt küldeni, LOTTÓ-t feladni, vagy egyéb ügyeket intézni.

Az ún. dinamikus SIM kártyákra 2006 óta a T-Mobile ügyfelei saját maguk is telepíthetnek bizonyos alkalmazásokat a http://dinamikus.t-mobile.hu weboldalról. Az ilyen SIM-kártyák 64 Kbyte memóriával rendelkeznek, és az alkalmazások kommunikációja SMS-ben történik. Gyakorlatilag egyszerűbben vehetünk pl. autópálya matricát menük segítségével, és nem nekünk kell megírni az SMS-t.

image image

Illusztráció

A Gemalto által most bemutatott SIM kártyára égetett Facebook alkalmazás segítségével a felhasználók tudnak majd állapot frissítéseket küldeni, kommenteket elolvasni és reagálni rájuk, illetve értesítéseket kapni. Csupán az SMS alapú kommunikáció miatt nem lesz túlságosan olcsó.

További részletek:


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Összefoglaló táblázatban a 2011-es tabletek a MWC-ről

Eredetileg az előző bejegyzésben szerettem volna a tabletekről is írni, azonban megdöbbenve tapasztaltam, hogy eszméletlen mennyiségű eszközt ontottak ki magukból...

Close