mobil no image

Létrehozva: február 17th, 2011 | by itarena

0

MWC – Mobile World Congress – A legújabb mobilok a Barcelona-i kiállításról

Még alig telt el egy hónap a CES kiállítás óta, máris nagy bejelentéseket tettek a mobilipar szereplői. A legtöbb tablet is most került bemutatásra.

image

A válogatást ezúttal is a geeks.hu oldal MWC blogja alapján készítettem el, hiszen sajnos ezúttal sem lehettem ott.

Samsung

A Samsung gőzerővel ontja magából a jobbnál-jobb iPhone verő készülékeket. Úgy látszik idén a 3 betűs telefon nevek a menők, bemutatkozott a Samsung Ace, Gio, Fit és persze a Galaxy S II.

image image image

A képeken sorban a Samsung Galaxy Ace, a Gio és a Fit – forrás: geeks.hu

Az Ace-ben 480×320 pixeles kijelzőt találunk, 3,5 colon. A processzor 800 MHz-es, a készülékház pedig műanyag, de nem olyan igényes, mint a Galaxy S II esetében. Az Ace Android 2.2-t futtat, a fényképezőgép 5 Mpixeles, a belső memória mérete viszont csak 160 Mbájt.

A Gio szinte teljesen azonos az Ace-szel, a kijelzője azonban kisebb, 3,2 colos és a kamerája is csak 3 Mpixeles, míg a Fit ennél is kisebb teljesítményű és csak 600 MHz-es processzorral rendelkezik.

És a csúcs: a Galaxy S II. "A Samsung legprofibb telefonja, 1 GHz-es kétmagos processzorral és négymagos GPU-val rendelkezik, ezzel pedig 3,2 Gpixel/mp grafikus teljesítményre képes. Mindezt 1 GB RAM egészíti ki. További érdekességek: 5 GHz-es sávot is ismerő Wi-Fi adapter, HSPA+ 21,5 Mbps-al, 8,49 mm-es vastagság és 116 grammos tömeg. Hátsó kamerája 8 Mpixeles (1080p-s mozgóképes felvétellel), elöl pedig egy 2 Mpixeles modul dolgozik. Az operációs rendszer az Android 2.3 lesz, azon pedig a TouchWiz UI új, 4.0-ás verziója fut majd." Nem rossz…

Még több Samsung: http://www.geeks.hu/blog/mwc_2011/110216_kiprobaltuk_samsung_ace_gio_fit_es_mini

SonyEriccson

A Sony háza táján is három betűben gondolkodnak: itt a Neo, az Arc és a Pro.

image image image

Sorban: SonyEricsson Xperia Arc, Neo, Pro – forrás: geeks.hu

A Neo-nak 1 GHz-es processzora, Android 2.3-as operációs rendszere és 8 Mpixeles kamerája van, gyakorlatilag az Arc olcsóbb kiadásának tekinthető, kisebb, „csak” 3,7”-os kijelzővel. Az Arc 4,2"-es kijelzővel rendelkezik, a Pro pedig szinte ugyanazt tudja, mint a Neo, csak QWERTY billentyűvel is rendelkezik. Bemutatták még az Xperia Play-t is, az első PlayStation telefont:

Még több SonyEricsson: http://www.geeks.hu/blog/mwc_2011/110216_sony_ericsson_play_arc_neo_es_pro

HTC

Természetesen a HTC sem volt tétlen az elmúlt hónapokban.

image image

Az első 3 készülék a korábbiak továbbfejlesztése, míg a HTC ChaCha és a Salsa az első dedikált Facebook gombbal rendelkező telefonok közül való.

Még több HTC: http://www.geeks.hu/blog/mwc_2011/110215_hat_uj_keszulek_a_htc_tol

És persze a ZTE-t sem kell félteni: http://www.geeks.hu/blog/mwc_2011/110216_telefonok_a_zte_tol


Címkék: , , , , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Élesedik a böngészőháború a mobilokon is

Várható volt, hogy ahogyan az okostelefonok egyre fürgébbek lesznek, egyre több cég vág majd bele alkalmazásaik mobil verziójának elkészítéséhez. Most...

Close