it-tech no image

Létrehozva: február 16th, 2011 | by itarena

0

Élesedik a böngészőháború a mobilokon is

Várható volt, hogy ahogyan az okostelefonok egyre fürgébbek lesznek, egyre több cég vág majd bele alkalmazásaik mobil verziójának elkészítéséhez. Most a böngészőkön a sor.

Sokáig a mobil böngésző piacot az Opera Mini uralta közel 90 millió felhasználóval szerte a világon. Nincs ez most sem másként, egyelőre. Tudjuk, hogy az iPhone a Safari, az Android Chrome, a Windows Phone 7 pedig Internet Explorer mobil verzióit használja.

image

Most azonban a Mozilla is bejelentette, hamarosan elkészül asztali számítógépekre szánt új böngészője, a Firefox 4, és ezzel egy időben heteken belül napvilágot lát majd az Androidos verzió is.

 

A piacon egy másik fordulat, hogy hamarosan érkezik az asztalunkra az Internet Explorer 9, már az RC verzió meg is jelent. És talán nem meglepő, hogy az IE9 is hamarosan elérhető lesz a Windows Phone 7-re, mely többek között HTML5 támogatást, a megjelenítés hardveres gyorsítását, valamint több biztonsági funkciót, köztük a felhasználók online aktivitását a hirdetők elől elrejtő "no track" képességet, illetve a SmartScreen szűrőt is tartalmazni fogja.

 

Íme 2 lista a mobilokra elérhető böngészőkről:

És akkor a tabletekről ne is beszéljünk. Továbbra sem lesz könnyű dolga a webfejlesztő varázslóknak…

Tovább:


Címkék: , , , , , , , ,



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Megszületett az egységes mobiltöltő

2011. Február 8-án az Európai Únió bemutatta az egységes microUSB-s mobiltelefon töltőt. A szabvány töltő nagy előnye, hogy új mobil...

Close